05.03.08

Àlex Castells, periodista: Però… per què no?

Però… per què no?
Àlex Castells, periodista
10/10/2007
Però… per què no?
Àlex Castells, periodista
10/10/2007
Quan m’assec per escriure aquestes quatre ratlles, encara no està clar si tindrem partit el 14 d’octubre. Inicialment, el rival havia de ser els Estats Units… Bé. I, a més, havia de ser en data FIFA… Millor encara! Però, de sobte, i sense que això ens hagi de sorprendre en excés, la Federació Espanyola ens planta el seu veto. Quina nosa els fa un amistós en què prengui part una selecció d’aquestes que ells s’obsessionen a titllar d'”autonòmica”?

La negativa, sincerament, em fa ràbia. No entrarem a valorar les justificacions personals que pugui tenir el senyor Ángel María Villar –quina por li transmet qualsevol maniobra de la Federació Catalana?-, ni discutirem el particular sistema, entre caciquista i mafiós, que tenen de dirigir el futbol espanyol des del búnquer de Las Rozas. Això deixem-ho per a un altre dia i per als que n’entenguin. Potser, això sí, haurem de ser una mica més malpensats.

Però, entre les tenebres, una petita escletxa de llum. El procés perquè algun dia sigui possible el somni de veure competir la nostra selecció en competicions internacionals és lent… Segurament molt lent, tant que molts no sabem si algun dia el veurem finalitzat, però també constant. I aquesta no ens la deixen passar. Si tant insisteixen a frenar les aspiracions de l’esport català, potser és perquè s’ensumen que això ja no és una broma, que molts no tenim prou amb una patxanga nadalenca.

Aquest és el camí. I cada vegada, per sort, són més els que es pugen al carro. Per fi, alguns representants polítics s’han mullat. La primera, i també la més combativa, ha estat la secretària Anna Pruna, amb el seu lema “el 14-O, juguem sí o sí”. És un bon indici. Els jugadors fan tot allò que se’ls pot exigir; els clubs no han de ser els abanderats en aquesta croada… però, al cap i a la fi, els únics que hi tenen veu i vot són els polítics.

Potser el 14-O no hi haurà partit. O potser sí i amb rival que no són els Estats Units. Tant se val… Potser des de la Federació Espanyola consideren que a Catalunya reclamem massa si volem un simple amistós en dates assignades a les seleccions oficials. Però… per què nosaltres no podem ser una selecció oficial?