18.10.07

“Tampoc em sento gaire espanyol”

Olaf Wildeboer, després d’abandonar la RFEN

Fart del poc suport i la manera de treballar de la Real Federación Española de Natación, aquest nedador sabadellenc d’arrels holandeses va decidir ara fa un any i mig competir per la federació dels Països Baixos. En una entrevista que publica aquest dijous el diari El 9, Wildeboer diu que “he nascut a Catalunya, a l’escola m’han ensenyat en català, i durant l’any que vaig estar entrenant a Madrid, vaig veure que allà són diferents de nosaltres”. Així doncs, descontent per com funcionaven les coses a la natació espanyola, va optar per un canvi d’aires.
Durant els dos propers mesos s’entrenarà al CN Sabadell, a la seva ciutat natal, per començar la seva preparació per als JJOO de Pequin 2008. Precisament en aquests Jocs, Wildeboer serà protagonista per un fet curiós: a Atlanta 2004 va competir sota bandera espanyola i ara ho farà sota bandera holandesa. En aquest sentit, considera que “ara no crec que em senti gens estrany desfilant com a holandès. Tampoc em sento gaire espanyol, i potser seria diferent si poguès anar a uns Jocs amb la Selecció Catalana”.