06.06.07

Daniel Sánchez Llibre: “La majoria d’esportistes voldrien competir amb Catalunya”

Daniel Sánchez Llibre
“La majoria d’esportistes voldrien competir amb Catalunya”
Daniel Sánchez Llibre
“La majoria d’esportistes voldrien competir amb Catalunya”
President del R.C.D. Espanyol

06/06/2007

Què li sembla el Dia de les Seleccions Catalanes? Vosté segueix l’actualitat de l’esport i les seleccions del nostre país?
Sí, jo sóc un proseleccions catalanes, perquè sóc d’aquí i perquè m’encanten. És molt important que els organitzadors promoguin actes com aquests. Se’ls ha de donar suport, i quantes més seleccions catalanes hi hagi, millor aniran les coses.

Creu que algun dia hi haurà seleccions catalanes oficials?
Ho veig difícil. Ara, per quedar bé, no diré una cosa que no cregui, no vendré fum. Ho veig complicat, però si hi ha lluita i ganes, és possible que algun dia poguem veure una selecció catalana competint. No és fácil, però s’ha de seguir treballant i s’ha de seguir intentant.

De qui creu vostè que depèn això? Polítics, esportistes o ciutadans?
Jo crec que depèn més del món polític. El ciutadà estaria encantat de tenir seleccions i els esportistes estic convençut que la majoria d’ells voldrien competir amb la selecció del seu país, com és Catalunya. Però és més un tema polític, i és un tema de molt difícil solució.
“El ciutadà estaria encantat de tenir seleccions pròpies”

A Glasgow l’Espanyol va jugar amb sis jugadors sortits del planter. El seu club sempre ha generat excel·lents jugadors, i sempre els ha posat a disposició dels seleccionadors catalans.
Nosaltres, com a club català que som, aportem el màxim, tot el que ens demanen. Aquí estem per donar suport. El problema, és que no n’hi ha prou que Espanyol i Barça hi posem els millors jugadors si a nivell polític no hi una entesa. Com deia abans, ho veig difícil.
“No n’hi ha prou que Espanyol i Barça aportin els millors jugadors, cal una entesa política”

La selecció catalana de futbol guanyaria l’espanyola?
Serien dues seleccions fortes. La pedrera catalana, amb el Nàstic, l’Espanyol i el Barça, és molt potent. Si hi haguès un Catalunya-Espanya, seria molt disputat, i no m’atreveixo a dir qui guanyaria. El que si que està clar és que no hi hauria golejada per part de cap dels dos equips.
“No sé qui guanyaria un Catalunya-Espanya de futbol, seria molt disputat”