Wrc, Safari Rally: victòria de Rovanpera i doblet de Toyota

El finlandès s'ha imposat a les terribles pistes africanes en un cap de setmana perfecte per a la companyia japonesa que va situar a Katsuta en segona posició. Podi per a Fourmaux, mentre que Neuville lidera el rànquing mundial amb la 5a posició. Greensmith ok al WRC2, cursa èpica per a Garosci i Briani

Nico Patrizi

Les tripulacions inscrites al Safari Rally 2024 van haver d'enfrontar-se realment suma de tots els problemes que poden afectar una cursa del WRC, amb quatre dies de carreres realment passats de moda. Al final va guanyar conductor que va cometre menys errors, Kalle Rovanperasecundat per un Toyota GR Yaris Rally1 perfecte i bo per no perdre la calma en els moments de dificultat. És una llàstima que el finlandès només participi en algunes curses seleccionades aquest any, per ajudar a Toyota a guanyar el títol de constructors: el potencial per a un trio de campionats del món hi hauria. Per a Gazoo Racing ho és un-dos, amb Takamoto Katsuta segon tot i un parell de punxades provocades per una superfície desastrosa que alternava trams fangosos amb altres escampats de pedres. Per a Katsuta és el millor lloc de la seva carrera, igualant el segon lloc aconseguit al Safari Rally de 1994 pel desaparegut Kenjiro Shinozuka amb el Mitsubishi Lancer Evo I.

FOURMAUX, L'HOME NOU…O GAI

Merescut tercer lloc per al Ford Puma Rally1 M-Sport by Adrien Fourmauxque podria haver recollit més si a PS n.13 un perforació a la part davantera esquerra no li havia fet perdre un temps preciós en reduir la carrosseria del seu cotxe a un mal inici. El francès està avançant notablement i la possibilitat d'un èxit parcial en les properes curses no és gens remota. Parlant de punxades, un cap de setmana “maleït” per Elfyn Evans això per bé cinc cops tenia a veure amb pneumàtics punxats, havent-se així de conformar amb el quart lloc. Per a l'anglès de Toyota Gazoo Racing, el que hauria d'haver estat una temporada de baixada cap al seu primer títol mundial s'està convertint en un autèntic malson.

NEUVILLE POT PERÒ ÉS EL LÍDER DEL CAMPIONAT

Pocs somriures també a Hyundai, amb el cinquè lloc Thierry Neuville quin millor resultat. Amb els tres i20 N Rally1 oficials els va passar de debò: entre problemes tècnics, punxades, parabrises i carrosseria a trossos, habitacles coberts de pols i xocs amb animals, és un veritable miracle que tots hagin aconseguit arribar a la meta. A més de Neuville, també encerta els punts Oct Tanak que després de l'accident de l'etapa de divendres es va convertir en protagonista d'un persecució enfadada culminant amb la vuitena posició. Res a fer per Esapekka Lappi que, després de la transmissió per nocaut a la segona etapa i el xoc amb una zebra ahir, va acabar clarament fora de la zona de punts. El cap de setmana de la companyia coreana es va salvar amb l'esplèndida interpretació coral a la Power Stage final, guanyada per Neuville sobre Tanak i Lappi: un hat-trick que permet Neuville tornar de Kenya com líder del rànquing WRC 6 punts per davant d'Evans. Tornant a M-Sport, molts lamentacions per a Grégoire Munster, que va acabar a la rereguarda després de reiniciar el Super Rally després d'haver fet malbé ahir el diferencial del seu Puma Rally1; en canvi Jourdan Serderidis somriu i, avançant com una formiga, guanya un prestigiós novè lloc de la general i punts relacionats al campionat del món.

WRC2, GREENSMITH VOLA A LA SAVANA

A l'aula WRC2 les prediccions respectades, amb Gus Greensmith triomfant al volant d'un perfecte Skoda Fabia RS Rally2. Cap de setmana triomfal per a la casa de Mlada Boleslav, amb el podi completat per Oliver Solberg i Kajetan Kajetanowicz. El polonès es va imposar a la classe Challenger WRC2, mantenint a distància un bon Nicolas Ciamin, autor d'una actuació global positiva amb el Hyundai i20 N Rally2 a les difícils pistes de Kenya. El francès tornarà a intentar l'assalt amb més motivació a Croàcia, on disposarà d'un motor actualitzat. Encara parlem del WRC2 Challenger, tercer lloc per a Charles Munster també a Hyundai. En el WRC Masters Cup, amb Miguel Díaz Aboitiz fora de joc ahir, triomf per a Carl Tundo que amb el seu Ford Fiesta R5 també és el millor pilot kenyà. El grec George Vasilakis segon i Akif Virani tercer. Després d'un calvari de problemes tècnics, Anwar Hamza guanya en solitari Classe WRC3, acabant darrere dels nostres Riccardo Garosci i Rudy Briani que, amb el seu Mitsubishi Lancer Evo X, van aconseguir completar un Ral·li Safari èpic sense recórrer mai al Super Rally. El WRC només es pren tres setmanes de descans: tornarà al camp el cap de setmana del 21 d'abril amb el Ral·li de Croàcia.

RALLI SAFARI, LA RÀNQUING FINAL

Aquí teniu el rànquing final del 72è Safari Rally Kenya, tercera prova del WRC 2024: