Sis Nacions: Anglaterra torna per vèncer Gal·les

A Twickenham a la segona jornada del Sis Nacions, els convidats es van avançar amb un assaig tècnic i el de Mann, però a la segona part va ser Dingwall qui el va reobrir, després la puntada de Ford ho va decidir.

Un gal·les boig va desaprofitar una doble superioritat numèrica, però després es va avançar i va aguantar fins a 10 minuts del final, quan un tir lliure de George Ford va permetre a Anglaterra completar la remuntada i guanyar la segona jornada del partit per 16-14. Rugbi de les nacions. Segona victòria, després de la de Roma, de l’equip de l’entrenador Steve Borthwick, que de moment ocupa el cap de la taula amb 8 punts, +3 sobre Irlanda i Escòcia. Segona derrota, després de la de casa contra Escòcia, de l’equip de l’entrenador Warren Gatland. Demà a Dublín serà Irlanda-Itàlia per completar la ronda. Després de la setmana de descans, Anglaterra rebrà Escòcia el dissabte 24, mentre que Gal·les rebrà la visita d’Irlanda.

doble groc

Anglaterra va començar molt millor, va intentar com a mínim tres vegades aparèixer al Welsh 22, però no va aconseguir materialitzar-se. I al minut 12, la segona línia anglès Ollie Chessum, tot i que s’amaga per intentar una entrada, fa una espatlla clara de cara al puntal Kieron Assiratti: targeta groga. Així que al minut 17, quan finalment el Gal·les aconsegueix atacar, va a prova: penal a 5 metres, maul apuntant decididament als pals, Ethan Roots l’enfonsa il·legalment i l’àrbitre no pot evitar atorgar un assaig tècnic i dibuixa un altre groc. Però increïblement, amb dos homes dins meu, els anglesos desencadenen una reacció inesperada: obliguen els gal·lesos a cedir una melé davant dels pals, Bean Earl surt amb l’oval, carrega per la banda dreta i trenca. Tanmateix, la transformació no arriba: Ford està preparat per a la carrera, però s’ajusta per fer un pas més lateral i en moviment es troba al gal·lès al damunt. I, igualment increïble, Gal·les no aconsegueix punts amb doble superioritat numèrica. Aleshores, curiosament, quan es va restablir la paritat, Gal·les va tornar a jugar molt millor i al minut 38 va trobar el merescut i preciós gol: ruck a la línia dels 10 metres, surt Josh Adams, que fa forats i serveix a Tommy Reffell, intern. pas i descàrrega de Tomos Williams, que arregla el rival i deixa lliure al lateral Alex Mann per córrer sota els pals (segon intent en dues aparicions internacionals per al lateral). Ian Lloyd es converteix per fer el 14-5 que porta a la mitja part. En els últims 24 anys, Gal·les no havia marcat mai dos assaigs a Twickenham: avui n’ha fet dos. Segon gol en dues aparicions per a Mann: deu estar pensant que les proves internacionals són bastant fàcils…

endavant

Al minut 48 Ford redueix la diferència amb un xut fàcil davant dels pals. Al minut 63 els davanters anglesos van absorbir la defensa gal·lesa sota els pals per crear les condicions per a una superioritat fora, que després va ser el torn de Ford d’aprofitar, la pilota a Elliot Daly i una passada en pis al centre Frase Dingwall que es va llançar per a la bandera. No obstant això, Ford es perd la difícil transformació i es manté en -1. Al minut 71 l’episodi decisiu: atac anglès al 22 aturat per un avanç voluntari de Mason Grady. Targeta groga i col·locació còmoda de Ford per avançament. Amb superioritat numèrica, Anglaterra deixa la possessió als gal·lesos i defensa molt agressivament, evitant que els seus oponents guanyin terreny. Així que quan s’acabi el temps només li queda llançar la pilota que va guanyar en contacte per certificar la victòria.