Ral·li de Croàcia, el “triello” Neuville-Evans-Ogier continua

Sobre els durs asfalts balcànics el belga de Hyundai segueix mantenint el duo Toyota Gazoo Racing darrere seu, però amb un avantatge molt reduït. A la WRC2 Gryazin encara lidera a Rossel i Pajari, Miele segon a la WRC Masters Cup A JWRC Jurgenson marxa després del KO de Rensonnet

Nico Patrizi

La temida pluja intensa no va arribari la Ral·li de Croàcia També continua en la segona etapa proposant un interessant comparació a tres direccions per la victòria amb protagonistes Thierry Neuville amb el Hyundai i20 N Rally1 ed Elfyn Evans i Sébastien Ogier al Toyota GR Yaris Rally1. Al final del dia, després de la segona passada de Mreznicki NovakiNeuville és el líder però amb just marge de cinc segons sobre Evans ed onze i mitja sobre Ogier. Per tant, tot queda en balanç fins a l'etapa de demà: només la Power Stage Kumrovec decidirà el guanyador de la quarta prova del WRC 2024.

NINGÚ S'EXCARTA

Ningú al comandament es va estalviar, i ho saben bé Sébastien Ogier que es va arriscar a perdre-ho tot a l'inici de l'etapa: el francès va colpejar una tanca derrapar per un revolt a l'esquerra a tota velocitat i només la bona sort va fer que tot funcionés només amb la cantonada davantera dreta de la seva Yaris una mica danyada. També Oct Tanak va prendre un gran risc amb el seu Hyundai, amb prou feines aconseguint mantenir-se a la carretera: l'estonià es manté en quarta posició amb un retard d'un minut i quinze segons del company de Neuville. L'actuació del francès també va ser bona Adrien Fourmaux, cinquè amb el seu Ford Puma Rally1 i només vint segons de Tanak. El transalpí segueix mantenint-se darrere seu Takamoto Katsuta, recuperant-se després d'una primera etapa molt difícil al volant del seu Yaris. Sense infàmia i sense elogis la raça de Andreas Mikkelsen, setè amb el tercer Hyundai i20 N Rally1 al camp: el noruec es queixa d'un retard de quatre minuts respecte al ritme. Vuitè lloc per Grégoire Munsterque es defensa com pot amb el seu Puma.

WRC2, GRYAZIN ESTAR LÍDER

Els Citroën C3 Rally2 monopolitzen les operacions al WRC2 amb Nikolai Gryazin encara líder a costa de Yohan Rossel, que també pateix una penalització de deu segons al final de l'etapa: el francès es troba ara a gairebé quaranta segons del “bulgar”. Tercer lloc per Sami Pajari amb el millor Toyota GR Yaris Rally2: el finlandès va superar el Skoda Fabia RS Rally2 de Gus Greensmith, que en aquesta cursa és “transparent” per al campionat. Així que ocupa el quart lloc de la classe Pepe López, sempre competint amb un Skoda Fabia. El Hyundai i20 N Rally2 té dificultats Nicolas Ciamin categoria cinquena ed Emil Lindholm encara més deslligat. També cal destacar la cursa Roberto Daprà que amb el seu Skoda navega constantment al voltant de la vuitena posició de la categoria.

WRC MASTERS CUP, MIELE BRACCA KREMER

A més de Daprà, hi ha un altre italià que es defensa bé sobre asfalts croats Mauro Mieleencara en segon lloc WRC Masters Cup darrere Armin Kremer en una comparació “tot Skoda”. S'enfronten al mexicà pel tercer lloc de la categoria Ricardo Trivino i la nostra Enrico Brazzoli: la distància entre les dues Fabies és de tres minuts i vint segons. Setè lloc a la classe per Maurizio Chiarani, va tornar amb el Super Ral·li després de l'accident d'ahir. No va tenir tanta sort Eamonn Bolandobligat a retirar-se a causa de una ferida lleu com a conseqüència de la seva sortida de la carretera. Un gir en la lluita per la supremacia de classe JWRC i WRC3 amb Tom Rensonnet aturat per un problema tècnic amb el seu Ford Fiesta Rally3: Estonià Romet Jurgenson ara està fermament al capdavant amb un marge de dos minuts sobre l'australià Taylor Gillcapaç d'enfilar-se Norbert Major. Quart lloc en aquests moments per al bolivià Bruno Bulacia fins l'any passat protagonista a la terra italiana. Obligat a perseguir Diego Domínguez jr i Fabio Schwarzva tornar amb el Super Ral·li després dels accidents d'ahir.

quina vergonya, FOUNTAIN KO!

Pel que fa a la resta de la patrulla italiana, males notícies pel que fa a això Matteo Fontana que a l'onzena especial surt de la carretera amb el seu Peugeot 208 Rally4 “xocant” una planta: Esperem tornar-lo a veure demà a la cursa gràcies al Super Ral·li. Tots dos avancen a la classificació Williams Zanottoque navega en la quarantena posició amb el seu Skoda Fabia, tots dos Filipo Marchino que és quaranta-tres. Compte enrere ara per a l'etapa final demàdividida en quatre especials: comença a les 07:08 amb el primer pas de Trakoscan-Vrbnoi cloenda a les 13.15 amb el Power Stage Kumrovec. El perill de la pluja evitat, el fred podria ser ara el principal adversari dels competidorssobretot a les primeres proves: s'esperen mínimes de -1°