Paolini a la final a Dubai

La toscana és ara la número setze del món, superant fins i tot a Kvitova en el rànquing. El primer set va ser dominat, el segon va ser més complicat. Ara el rus que va treure Swiatek per sorpresa

És un tractat de tennis amb el qual Jasmine Paolini aconsegueix la seva cinquena final de la WTA, la primera en un 1000, superant a Sorana Cirstea a Dubai, en un partit dominat al primer set i molt difícil al segon. Una altra actuació perfecta de la toscana, que ara és la número 16 del món i supera a una múltiple campiona com Petra Kvitova en el rànquing. Descansada després del partit no jugat per la retirada de Rybakina, la Jasmine va aprofitar la seva frescor atlètica, servint a la perfecció i tornant encara millor, emportant-se a casa el partit 6-2 7-6 (6) en poc menys de dues hores de joc.

el partit

Jasmine serveix molt bé, també treballant el segon servei i trobant angles que posen en dificultat la Cirstea, aguantant sempre la respiració durant els seus serveis. El primer descans arriba al quart partit, en el qual la veterana intenta defensar-se però es veu sorprès per Paolini, que està especialment bé amb el revés. Sempre sòlida fins al final del set, Paolini també trenca en el vuitè joc, gràcies a dues devolucions guanyadores que li donen el primer set en 40 minuts. La música tampoc canvia al segon set, amb Jasmine trobant el descans (l’últim xut és una mica afortunat) al quart joc: sembla l’extensió decisiva, però els breaks de Cirstea serveixen per primer cop i intenta reobrir. la competició. És (almenys aparentment) un llampec a la paella, perquè la Jasmine es carrega amb el seu “anem”, passa amb la dreta, ataca amb valentia, aprofita una mala errada de Cirstea i puja el 4-2. El camí és costa avall per arribar a la final (dissabte a partir de les 15h, en directe a Sky Sport), però la Jasmine encara es complica la vida, tornant de 40-15 avall i reobrint el partit.

epíleg

Al 5-4 (després de dos partits d’aparent serenitat per als que serveixen) Cirstea serveix per allargar el partit i sorgeix un partit molt lluitat: Jasmine aconsegueix un punt de partit defensant molt bé i aprofitant l’error sensacional de Cirstea que envia el revés a la banda. cinta amb pista molt oberta, però el romanès cancel·la de manera brillant i porta el marcador al 5-5. El partit es torna boig, amb breaks i contrabreaks (Cirstea malgasta 5 punts de set, el quart després d’un monstruós cop de dreta enrere de Paolini), que porta el segon set al tie-break. Es juga punt per punt, en una fase en què el servei es torna penalitzador: 8 punts consecutius en resposta, abans del 6-5 Cirstea, que torna a portar el romanès al set, però Jasmine troba una centrada esplèndida, pel 6- 6. És el punt que fa caure la Sorana, que cedeix el partit a Paolini: Jasmine és la quarta italiana que arriba a la final dels 1000 m i el seu somriure val més que mil paraules.

el post partit

“Definitivament estic emocionat i feliç, va ser un gran partit, amb una mica de drama al final. Però va anar bé”. Així Jasmine Paolini en el post partit, després de la victòria davant Cirstea. “Em vaig trobar per davant un set, 4-2 i 40-15, però vaig començar a cometre uns quants errors massa. Ella va començar a forçar més les jugades i em vaig posar nerviós, vaig intentar tornar a moure les cames i després va sortir bé. . Què significa la final aquí a Dubai? Molt, és una cosa gran per a mi”.

Sorpresa Kalinskaya

Tornarà a ser Jasmine Paolini contra Anna Kalinskaya a la final de la WTA 1000 de Dubai. Una oportunitat per a l’italiana de venjar la seva derrota per 6-4 i 6-2 als vuitens de final de l’Open d’Austràlia d’enguany. La Kalinskaya, sorprenentment, va fer fora del torneig la número 1 del món Iga Swiatek, dominant el partit contra el polonès cansat i exagerat de falta (va acabar 6-4 6-4, però Anna podria haver tancat abans). L’inici de la final, que serà el tercer partit de la general entre el rus i l’italià (el primer el va guanyar Paolini el 2021), està previst dissabte a les 16.00 hora italiana (en directe a Sky Sport).