Newcastle United i Luton Town comparteixen punts en un thriller de vuit gols

El Newcastle United arriba amb un 4-2 per darrere per empatar 4-4 amb el Luton Town en l’emocionant partit de la Premier League de dissabte al St James’ Park.

Newcastle United va venir del 4-2 per darrere per empatar 4-4 amb Ciutat de Luton a l’emocionant competició de la Premier League de dissabte al St James’ Park.

Luton va buscar el camí dels tres punts quan Elijah Adebayo els va avançar 4-2 al minut 62 del que va ser un clàssic de la Premier League, però Kieran Trippier va fer el 4-3 al minut 67 abans Harvey Barnes va marcar l’anivellador sis minuts després.

El resultat ha deixat el Newcastle, que va liderar per 1-0 i 2-1 a casa seva, en la novena posició de la taula de la Premier League, amb 33 punts en 23 partits, mentre que Luton passa a la 16a posició, amb l’ascens un punt per davant. Everton, 18è classificat a la màxima categoria d’Anglaterra.

El Newcastle, recolzat per un suport vocal a casa, va estar al davant des del primer xiulet, i l’avenç va arribar només al setè minut de l’enfrontament a St James’ Park.

Sean Longstaff Va ser el jugador que va obrir el marcador, amb el migcampista escollint el fons de la xarxa amb un final contundent després que Trippier hagués llançat una centrada perillosa a l’àrea de Luton.

Chiedozie Ogbene era amenaçador per als visitants, i va llançar una centrada brillant a l’àrea de Newcastle al minut 11, però no hi va haver cap receptor.

Carlton Morris després es va dirigir cap als guants del porter del Newcastle Martín Dubravka des d’una cantonada, i els senyals d’advertència certament eren allà, amb Luton amenaçant amb desnivell.

L’empat va arribar al minut 21, amb Gabriel Osho dirigint-se al fons de la xarxa després que Morris hagués assentit amb un cop de falta Ross Barkley a una zona perillosa.

El Newcastle es va tornar a avançar al minut 23, però, amb Longstaff que va trobar el córner després del porter del Luton. Thomas Kaminski havia evitat una vaga Anthony Gordon.

Els Magpies van tenir l’oportunitat de marcar un tercer 10 minuts abans del final del primer període, però el xut de Gordon des d’un Jacob Murphy cross va ser brillantment bloquejat per Teden Mengii Luton va aconseguir empatar el marcador al minut 40 mitjançant Barkley, que va colpejar a casa des de prop després que Dubravka només pogués palmar una centrada de Alfie Doughty directament als peus del migcampista.

El Newcastle va tenir una oportunitat d’or per marcar el 3-2 al començament del segon període, però Kaminski ho va fer de manera brillant per acabar amb una centrada de Murphy per davant. Bruno Guimaraesque hauria tingut un tap-in.

Murphy va ser perillós i va tenir una altra oportunitat al minut 51, però el seu esforç va ser desviat.

Aleshores, Luton va rebre un penal quan Dan Burn va desafiar injustament Ogbene dins l’àrea, amb el VAR anul·lant la decisió inicial d’un tir lliure, amb el contacte produint-se a l’àrea de penal.

Morris va haver de fer el seu penal dues vegades, amb el primer esforç marcat perquè els jugadors estaven fora de posició, però el segon va comptar, amb Luton liderant 3-2 a St James’ Park al minut 59.

Chiedozie Ogbene de Luton Town en acció amb Dan Burn del Newcastle United el 3 de febrer de 2024

Els visitants van anotar un quart increïblement al minut 62 per mitjà d’Adebayo, amb el davanter perforant la pilota a l’angle inferior després de trobar una passada intel·ligent de Barkley.

El Newcastle va respondre al minut 67, amb Trippier que va trobar el córner amb un remate compost després que una centrada de Guimaraes hagués causat un problema a Luton.

Fabià Schar va tenir un xut desviat enrere per a un córner en el període següent, amb el gol de Luton sota una pressió creixent durant un partit increïble.

El Newcastle va aconseguir posar el 4-4 al minut 73 per mitjà de Barnes, amb l’atacant fent rodar brillantment la pilota a la cantonada inferior després d’entrar a l’espai just fora de l’àrea de penal de Luton.

Dubravka va fer bé en evitar un gol d’Adebayo poc després, abans que el porter dels Magpies negués Jacob Brown en l’encanteri que va seguir.

Murphy no va aconseguir entrar en contacte amb una centrada perillosa de Guimaraes en les últimes fases, i ambdós equips estaven pressionant pel que hauria estat un guanyador extraordinari, però els punts es van repartir finalment en un empat 4-4.

El Newcastle continuarà la seva campanya de lliga fora a Nottingham Forest dissabte vinent, mentre que Luton estarà en acció la mateixa tarda contra el Sheffield United a Kenilworth Road.