L'Arsenal es beneficia de l'empat tens de Duo

El líder de la Premier League, el Liverpool, va donar la benvinguda al campió vigent, el Manchester City, a l'estadi d'Anfield un diumenge a la tarda humida (10 de març). El potencial decisiu del títol de la Premier League va tenir nombrosos moments destacats, amb els dos equips creant un munt d'oportunitats de guanyar el partit. Afortunadament per a l'Arsenal, subcampió de la Premier League de la temporada passada, els dos equips no van aconseguir un guanyador i es van conformar amb l'empat 1-1.

L'estancament a Merseyside va permetre a l'Arsenal ocupar el primer lloc del rànquing de la Premier League, gràcies a la seva diferència de gols superior al Liverpool (46 contra 39). El Manchester City, per la seva banda, és ara tercer a la taula amb 63 punts, per darrere dels Gunners per un punt solitari.

La rutina dels tirs de córner ajuda el Manchester City a la primera part

Com era d'esperar, l'equip de Pep Guardiola va prendre el control de la possessió al principi del partit. Van mantenir la pilota movent-se d'un costat a l'altre i verticalment, sense permetre al Liverpool ni un moment de respir. Erling Haaland, Kevin De Bruyne i Phil Foden van entrar regularment a l'àrea dels vermells, però l'equip local es va mantenir ferm per negar-los un gol.

Per descomptat, la brillantor en joc obert no és l'únic truc que el Manchester City aporta a la taula. També són una cara notòriament clínica de les peces de joc. Diumenge, la seva destresa de pilota morta va passar a primer lloc, ja que De Bruyne va establir de manera brillant John Stones per al primer gol del City. Al minut 23, el belga ha llançat una centrada baixa cap al pal proper. Stones, completament desmarcat, va arribar a la pilota sense desafiaments i va ficar la pilota més enllà de Caoimhin Kelleher.

Al minut 39, Haaland va tenir l'oportunitat de posar dos gols al City, però no va poder superar el patró del Liverpool Virgil van Dijk en una cursa a peu. El noruec va aconseguir desviar el seu xut però Kelleher no va tenir problemes per aguantar-lo.

Aleshores, en el temps de descompte de la primera meitat, Kyle Walker va tenir tot el temps i l'espai del món per preparar De Bruyne per un tap-in al pal més llunyà. L'anglès, però, va posar massa poder a la seva creu i va fallar la marca.

El Liverpool respon amb una actuació contundent a la segona meitat

Després de veure que el City amenaçava una i altra vegada a la primera part, el Liverpool va decidir prendre les coses per les seves mans al segon 45. Van reforçar la seva defensa, van prestar encara més atenció a les transicions i van portar la lluita als campions pressionant encara més. agressivament pujant el terreny de joc. Els seus esforços van donar els seus fruits només un parell de minuts de la segona part, quan Darwin Núñez va guanyar un penal després de caure sota el repte del porter del Manchester City Ederson.

Amb Mohamed Salah mirant des de la banqueta, Alexis Mac Allister va tenir l'oportunitat de remuntar el seu equip des del punt de penal. El guanyador de la Copa del Món de la FIFA 2022 va anar bé amb la seva puntada, i tot i que Ederson va posar-hi la punta dels dits, el tir va tenir massa poder perquè ell no pogués evitar.

El substitut Salah gairebé va tenir un impacte instantani quan va enviar Luis Díaz a la porteria amb una passada perfectament ponderada. El colombià, però, no ha pogut aplicar el punt de mira i ha enviat el seu esforç molt desviat amb només Stefan Ortega a batre. Als minuts 66 i 71, Mac Allister i Núñez van estar a prop de marcar, amb Ortega d'alguna manera que els va mantenir fora. En el temps afegit, Salah va caure dins de l'àrea del City després d'un cop amb Ake. Els locals van demanar un altre penal, però l'àrbitre no li va interessar.

A causa de la seva bona actuació a la segona part, el Liverpool va acabar el partit amb un xG de 2,70, en contraposició als 1,56 del Man City. També van tenir més possessió (53-47), van fer nou tirs més (19-10) i van completar més passades (490 contra 435) que els Cityzens.