La Vialattea, capital de l’esquí: tots els reptes entre els grans campions

Ha estat l’escenari dels Jocs Olímpics, Campionats del Món i competicions de Copa del Món i ha acollit molts grans reptes entre campions esportius. Anem a retrobar-los

La fama de Via Làctea i en particular de Sestrieredins del món de les curses esquí alpíno només deriva del fet que és la més gran de les estacions d’esquí de la Piemont i el segon en Itàlia, però sobretot per la preparació tècnica de les seves rutes i l’organització que hi ha darrere. No per casualitat, Aquí van tenir lloc les curses més importants del circuit blanc i desafiar els esquiadors més forts del món.

els grans campions d’esquí

Van fer història just a Sestriere, el lloc de referència del Circ Blanc des dels albors de l’esquí alpí. A les seves pistes s’han dut a terme competicions llegendàries Copa del Món, la primera parada va ser l’any 1967, amb el francès Jean Claude Killy per guanyar la cursa de descens masculina a la mítica Festes de KandaharMentre Justina Demetz I Marielle Goitschel van acabar empatats al primer graó del podi en la prova femenina. En el seu viatge competitiu, Sestriere ha organitzat 67 curses de la Copa del Món (30 homes i 37 dones) als quals s’afegeixen els Campionat del món d’esquí 1997 hola XX Jocs Olímpics d’Hivern de Torí 2006. Les 6 victòries d’Alberto Tomba, protagonista indiscutible de l’escena del 1987 al 1994 quan va guanyar aquí el primer eslàlom nocturn de la Copa del Món de la FIS, queden al cor de tots els aficionats, no només dels italians.

les curses d’avui

En els darrers anys, el Copa del Món d’esquí alpí femení ha tornat a fer onejar les banderes de tot el món Sestriere. L’última, per ordre cronològic, va ser la doble cita amb el Copa del Món d’esquí FIS el desembre del 2022, quan els nostres campions van aprofitar l’oportunitat de jugar a casa Marta Bassino, dominador de la prova d’eslàlom gegant. És la història d’ahir, però, la disputa entre dos gegants, a la pista olímpica de Kandahar GA Agnelli de Sestriere, vàlida per a la Copa d’Europa Femenina FIS. I sempre mirant al futur, per a la tornada de les curses de la Copa del Món, Sestriere s’ha inclòs en el calendari provisional de la FIS per acollir dues curses femenines el 22 i 23 de febrer de 2025. La temporada competitiva, segons la tradició, finalitzarà amb laOu d’orque enguany arriba a la 41a edició (prevista per al 30 d’abril) i amb el Gran Premi Júnior (2-3-4 d’abril), esdeveniments molt esperats amb la participació de joves atletes d’arreu d’Itàlia i de l’estranger, que permetran allargar el període de Setmana Santa.

esquí per a tothom

On els campions desafien els cronòmetreels entusiastes poden somiar a les pistes famoses així com als 400 quilòmetres de pistes de Parsi més amunt 250 pistes (9 verds, 94 blaus, 153 vermells i 37 negres) distribuïts entre els 8 estacions de Sestriere, Sauze d’Oulx, Sansicario, Cesana, Claviere, Oulx, Pragelato i el Montgenèvre francès, tot connectat “esquí a peus”. El districte de Via Làctea és únic i capaç de satisfer tot tipus d’esquiadors, captivant fins i tot els més petits amb nombroses zones d’esquí dedicades amb els seus Baby Fun Parks (com els de Sansicario i Sauze d’Oulx). Els instructors professionals podran posar a gust els petits campions esquí i surf de neu, amb molta atenció a la seguretat i a les rutes més adients per a ells. Finalment, fins i tot els funambulistes de neu podran trobar satisfacció en el parc de neu o a les pistes preparades estil lliure i esquí cross. Així que no us perdeu totes les novetats de Vialattea: les podeu trobar aquí.