La lluita del West Ham United deixa les esperances de supervivència de Luton Town en trossos

Les possibilitats de supervivència de la Premier League del Luton Town es queden fetes per cortesia de la derrota per 3-1 davant el West Ham United a l'estadi de Londres.

Ciutat de LutonLes possibilitats de supervivència de la Premier League s'han deixat en pessic per cortesia de la derrota per 3-1 West Ham United a l'estadi de Londres.

Rob EdwardsL'equip no va poder baixar sense importar el que va passar a les 15.00 hores, però els tres punts eren imprescindibles per garantir portar la lluita per la seguretat fins a la darrera jornada.

Els Hatters estaven a punt de fer-ho gràcies a un Albert Sambi Lokonga de cap, però el West Ham, jugant el seu darrer partit a casa sota David Moyes – va canviar el rumb a la segona part James Ward-Prowse, Tomàs Soucek i George Earthy.

Com a resultat, Luton es manté a tres punts de la seguretat amb només tres per lluitar, i si el Nottingham Forest, la diferència de gols del qual és significativament superior, aconsegueix almenys un empat en el seu enfrontament al vespre amb el Chelsea, els Hatters seran abatuts.

Tot i això, hi va haver un aire de celebració per al West Ham, ja que Moyes va gaudir del perfecte comiat de l'estadi de Londres, que porta els Irons, novè classificats, a dos punts del Manchester United i el Chelsea, tot i haver jugat dos partits més.

El primer gol de Sambi Lokonga dóna esperança a Luton

Només es va fer un canvi al West Ham que en va enviar cinc a Chelsea a Stamford Bridge, ja que Ward-Prowse va prendre Edson Álvarez's lloc, mentre que Luton – que tenia Chiedozie Ogbene tornar a la banqueta – va anar amb un XI sense canvis.

Tot i ser el dia especial de Moyes a l'estadi de Londres, no hi havia espai per al sentiment per als Hatters desesperats, que només van necessitar sis minuts per aprofitar la defensa més atroç dels Hammers.

Després Elijah Adebayo amb un xut bloquejat, la pilota va tornar a sortir Alfie Doughty a l'esquerra, i la centrada del lateral ha trobat al cedit de l'Arsenal Sambi Lokonga, que ha fet una carrera sense pista a l'àrea i ha llançat una rematada de cap a la cantonada inferior.

Tanmateix, els visitants només havien impulsat l'ós del West Ham, i els hostes van arribar a pocs centímetres d'empatar al minut 13, però Jarrod Bowenla volea de Lucas Paquetala creu de l'equip ha colpejat el pal.

D'altra banda, Luton no es va descansar sobre els llorers a la recerca d'un segon, però West Ham inevitablement avançava els cossos sempre que era possible i anaven picant. Thomas KaminskiEl gol de l'equip amb una successió de tirs, encara que sense èxit.

Els esforços dels amfitrions per tornar a l'empat van rebre un gran impuls al minut 39, com el mestre del migcamp de Luton. Ross Barkley va sortir per lesió per ser substituït per Jordan Clarkperò l'equip d'Edwards va arribar a la ruptura amb el seu lideratge crucial intacte, donant lloc al so familiar d'esbroncades dels fidels del West Ham.

Martells de canvi de mans de Moyes enviament perfecte

La desesperació es va convertir ràpidament en delectació del públic local, però, quan només nou minuts després del segon 45, Kaminski només va poder desviar un retall de Bowen cap al camí de Ward-Prowse, el cop baix del qual va esquivar diverses samarretes de Luton i va trobar la cantonada inferior.

Aviat, les ocasions van començar a ser grans i ràpides per als homes de Moyes, més concretament Miquel Antonioque va tenir dues rematades de cap brillantment aturades per Kaminski als minuts 60 i 61, però aparentment era qüestió de temps que els Irons canviessin el rumb.

És cert que la remuntada del West Ham es va completar al minut 65, on Tahith Chong demana una falta de Vladimir Coufal va caure en orella sorda, i tot i que Luton va aconseguir mitjancar una centrada de Ward-Prowse, Soucek va colpejar el cap defensiu amb una volea exquisida a l'angle inferior des de les 20 iardes.

Luton va tenir la gran sort d'estar encara en la competició al minut 70, com Mohammed Kudus inexplicablement va disparar fora d'un lliurament de Bowen, però l'internacional de Ghana va expiar aquest contratemps quan quedaven 14 minuts de temps normal.

La pròpia carrera de Coufal des de dins de la seva pròpia meitat va precedir el lateral dret txec que va acomiadar Kudus, que amb habilitat va arribar a la línia de fons i va retallar Earthy, de 19 anys, per marcar el seu primer gol sènior dels Hammers.

Moyes s'enfronta ara al final més complicat del seu regnat de West Ham, dirigint-se al Manchester City l'últim dia de la temporada el 19 de maig, mentre que Luton, que veurà l'enfrontament de Nottingham Forest amb el Chelsea aquest vespre sense alè, encara pot estar aferrat a la més fina de les esperances de supervivència en el moment d'acollir el Fulham d'aquí a vuit dies.