GP de Bahrain, Ferrari proper a Pérez i millor que Mercedes

Mirant més enllà dels temps del GP de Sakhir, es desprèn que Sainz tenia un ritme semblant al mexicà amb el pneumàtic dur, que l'SF-24 era més ràpid que el W15 de Russell i que el Red Bull només és imparable si condueix Max.

Marco Bruckner

Any nou, però mateix guió, almenys pel que fa a la victòria. El Campionat del Món de Fórmula 1 va començar amb una bona nota Max Verstappen i Red Bull, que va aniquilar la competició a la primera cursa de la temporada a Bahrain. El GP celebrat a Sakhir, tot i que dominat pels campions del món, encara deixa algunes reflexions interessants tant pel que fa a l'equip campió del món com als seus rivals, Ferrari abans que res. El cotxe vermell, amb Carlos Sainz, ha acabat a només dos segons i mig del Red Bull de Sergio Pérez, demostrant que el RB20, tot i que segueix sent el cotxe més competitiu de la graella, només esdevé inatacable quan és conduït per Verstappen. A més, l'equip de Maranello es va posar per darrere dels dos Mercedes, consolidant-se com a segona força, almenys en la seva primera sortida de la temporada. Posem ara una lupa en aquests aspectes, analitzant els temps, amb un ull posat en les comparacions Sainz-Perez, Pérez-Verstappen i Ferrari-Mercedes

sainz-perez

Comparant el rendiment de Carlos Sainz i el de Sergio Pérez, la primera dada que crida l'atenció és la del buit final: el mexicà ha creuat la meta amb “només” +2,653 segons d'avantatge sobre l'espanyol. El que significa que quan el RB20 no és conduït per Verstappen, la diferència de rendiment entre el cotxe dissenyat per Newey i l'SF-24 no és tan gran. Pérez, sens dubte, també va gestionar la situació, sense córrer riscos innecessaris. En qualsevol cas, la segona etapa de la cursa, corregut pels dos pilots en compost dur, va veure com els dos protagonistes van córrer temps molt similars durant diverses voltes consecutives (a sota de la taula: Pérez va muntar el pneumàtic dur a la volta 12, Sainz a la 14. Com a exemple s'han escollit els temps d'algunes voltes. La tendència va ser similar durant tota la etapa). ). No obstant això, la diferència de rendiment amb el compost tou va ser més gran, tant pel que fa als temps com a la finestra d'ús, ja que Red Bull va poder tancar la cursa amb pneumàtic vermell, mentre que Ferrari en la primera etapa ha demostrat que encara està patint. de la degradació quan s'instal·la aquesta coberta, per tant s'ha tornat a repetir un problema ja vist la temporada passada.

verstappen-perez

Per subratllar la diferència de rendiment entre els dos pilots de Red Bull, només cal que mireu el buit final: Verstappen va creuar la meta 22.457 segons per davant de Pérez, temps suficient per prendre un cafè. Un abisme al qual se sumen els 4 dècims donats pel campió del món al seu company en la classificació. Per si no n'hi hagués prou, fins i tot a la volta més ràpida de la cursa, l'holandès va marcar un temps que faria pal·lidir el seu “company d'habitació” de garatge: 1.32.608 per Verstappen, 1.34.364 per Pérez. En resum, el RB20 i el Verstappen formen una combinació perfecta, com va passar amb l'anterior monoplaça, el RB19. De la mà de Pérez, però, el cotxe nascut del geni d'Adrian Newey es va mostrar més vulnerable, com vam veure comparant les actuacions del mexicà i les de Sainz. En general, Verstappen va tenir el control total durant la cursa, tant sobre el seu company d'equip com sobre els seus altres rivals. I fins i tot pot haver guardat unes dècimes a la butxaca: el temps de la seva volta més ràpida, de fet, tot i haver fet amb un nou pneumàtic tou en l'últim terç de la carrera, per tant amb menys combustible a bord, és realment impressionant.

ferrari-mercedes

Un aspecte a subratllar de la cursa de Ferrari és la superioritat demostrada, almenys al circuit de Sakhir, davant Mercedes. Sainz i Leclerc, aquest últim afectat durant tota la cursa per un problema de frens, van creuar la meta per davant de Hamilton i Russell, demostrant un SF-24 que va demostrar ser més competitiu que el W15. El cotxe Brackley va tenir una millor sortida a l'inici de la cursa, demostrant ser ràpid amb els pneumàtics tous, els que menys “agradaven” al cotxe de Maranello. Amb el compost dur, però, Sainz i Leclerc tenien un ritme molt millor: el primer va acabar la carrera amb més de 20 segons d'avantatge sobre Russell, el segon amb més de 7, malgrat els esmentats problemes de frenada. Una situació invertida respecte a la temporada passada, en què Ferrari va patir més la degradació amb els compostos durs, mentre que Mercedes sovint va aconseguir avançar als cotxes de Maranello a la cursa, que de mitjana van ser més ràpids a la qualificació. En tot cas, és important subratllar les paraules de Toto Wolff al final de la cursa: el director de l'equip Brackley va declarar que, durant el cap de setmana, el motor de Mercedes va tenir problemes de sobreescalfament. Aquest últim, segons el tècnic austríac, hauria alentit els W15 de Hamilton i Russell en més de mig segon per volta. Només les properes carreres, per tant, podran dir si la bretxa entre Ferrari i Mercedes és realment tan clara com la que s'ha vist a Bahrain. A la taula (a sota), els temps d'algunes voltes com a exemple per mostrar la diferència de ritme entre Sainz i Russell amb pneumàtic blanc en la segona etapa de la cursa, instal·lats de la primera a la volta 35 i de la segona a la 31.