Escòcia derrotada per França | Gazzetta.it

La segona jornada del Sis Nacions s’obre amb la redempció dels blaus: l’assaig de Bielle-Biarry va ser decisiu i va castigar els amfitrions massa renunciants a la segona part. Però al final el groc: àrbitre i TMO neguen el possible gol de la victòria

Torna França, Escòcia en comptes de jugar especula amb l’avantatge efímer i els blaus porten 20-16 a Murrayfield en el partit que va inaugurar la segona jornada del rugbi Sis Nacions. Redempció immediata, doncs, per a l’equip del tècnic Fabien Galthie, després de la derrota a casa contra Irlanda fa una setmana. I Escòcia, que controla el partit durant molt de temps, es menja les mans, massa convençuda que s’ha portat a casa la seva segona victòria, després de la de dissabte passat a Gal·les. Després de la setmana de descans, Escòcia tornarà a casa i rebrà Anglaterra dissabte 24, mentre que França rebrà la visita d’Itàlia diumenge 25 a Lille.

novell

Després d’una primera fase d’estudi, molt tàctica, arriba el primer flaix, amb el gol escocès al minut 7: la pilota al mig del camp, ampliada cap a la dreta, passa per les esplèndides mans de Duhan van der Merwe, arriba al El defensa debutant de 22 anys Harry Paterson , que accelera i crea un primer descans, després en el tackle de descàrrega torna a l’interior per Huw Jones, que al seu torn es descarrega al suport de Ben White, que, malgrat un control no molt senzill, gestiona per no perdre velocitat i arriba fins al final. Fin Russell es transforma. Al minut 12 es va col·locar Thomas Ramos. Poc després que Gael Fickou s’inventi un potent trencament, arriba a 5 metres de la porteria, però a la placa no aconsegueix alliberar el seu company. Al voltant del minut 20, des d’una línia de banda propera als 5 metres, els escocesos intenten trencar-se, primer amb el maul, després amb una sèrie de pick and go, però els francesos aguanten i després amb un fora de joc atorguen a Russell un lloc còmode. davant dels pals. Un altre fora de joc francès just fora del 22 i un altre central col·locat que Russell marca el 13-3 a la mitja hora. Fickou es redimeix al minut 31, quan es troba tot sol a la dreta després de la passada llarga de Matthieu Jalibert, amb la defensa escocesa totalment desequilibrada per la banda esquerra: el central recull i només ha de correr cap a la bandera, després Ramos que transforma. . Al minut 38, amb els escocesos assetjant els seus 22 contrincants, amb la cinquena ofensa de fora de joc convocada contra els francesos (a més dels no detectats), l’àrbitre també ha captat una entrada incorrecta del prop Uini Atonio, que va rebre l’inevitable targeta groga. Els escocesos volen lluitar davant dels pals, però els francesos guanyen i anem al descans: un 13-10 molt a prop de l’equip local.

invenció

França supera la seva inferioritat sense dany, gràcies a un joc més desordenat per ambdues parts. Potser també per la pluja que ha caigut des de mitjan primera part. El marcador va ser mogut per un xut col·locat de Russell al minut 58, evidentment per un altre fora de joc dels blaus. Com per evitar errors i riscos, els dos equips renuncien gairebé completament a jugar si no hi ha marges de seguretat suficients: una sèrie empalagosa de puntades profundes tampoc no és benvinguda per al públic, que esbronca els dos equips. Per trencar l’empat cal la valentia d’un invent, que ve de Louise Bielle-Biarrey: al minut 71 l’extrem francès rep la pilota des de l’esquerra just fora del 22, xuta darrere els defensors escocesos i esprinta per acabar primer per aixafar. l’oval va enviar perfectament a l’àrea de porteria. Ramos es converteix i França posa el cap per primera vegada. L’escocès va intentar especular amb l’avantatge i el rellotge va ser castigat. I al minut 77 un maul col·locat de manera irregular ofereix a França el lloc amb el qual Ramos marca el 20-16 i tanca el marcador. En aquest punt, Escòcia no pot fer res més que intentar assetjar la línia de gol en l’última possessió, també sembla que s’endinsa en la pila: l’àrbitre diu que no, hi ha una bota francesa que impediria que la pilota toqui el terra, el Amb les imatges disponibles, Tmo no ho pot negar i per això són els francesos els que s’alegren. Decisió molt polèmica, perquè, tot i que no es veu, sembla evident que la pilota torna a rodar on ja no hi és la bota i cap a la línia de gol.