Erling Haaland emporta 5 a la victòria de la FA Cup

Els titulars de la FA Cup, el Manchester City, van aconseguir una victòria contundent per 6-2 sobre el Luton Town en la seva reunió de cinquena ronda a Kenilworth Road dimarts a la nit (27 de febrer). Erling Haaland va ser l'estrella de la golejada, que va anotar cinc cops sorprenents abans de sortir del camp al minut 77.

L'espectacle Erling Haaland a la ciutat de Luton

Després d'una campanya de debut rècord per al Manchester City el 2022-23, Haaland s'ha consolidat fermament com un dels millors jugadors del món. No obstant això, lliurar setmana rere setmana sota el pes de les expectatives no és cap problema, fins i tot per a un jugador amb les habilitats de Haaland.

Després d'haver tornat de la lesió a mitjans de gener, Haaland només havia marcat tres cops en set aparicions abans del partit de dimarts contra el Luton Town. En jugar el seu primer partit de la FA Cup de la temporada 2023-24, el noruec necessitava produir alguna cosa especial per treure'n la rigidesa.

Haaland va tocar el terra corrent a Kenilworth Road, marcant el seu primer gol només tres minuts després del partit. Kevin De Bruyne ha retallat la pilota per Haaland dins de l'àrea, i mentre estava una mica enrere del davanter, s'ha estirat per dirigir-lo a la cantonada superior esquerra.

Quinze minuts més tard, la combinació va tornar a donar els seus fruits, amb Haaland que va aconseguir el final de la passada de De Bruyne i la va estavellar al centre de la porteria. Cinc minuts abans del descans, Haaland va completar el seu hat-trick, agafant-se a la passada perfecta de De Bruyne i aplicant un remate de lobat per vèncer a Tim Krul i enviar la pilota al fons de la xarxa.

El Luton Town va retirar dos gols al minut 52, però, per sort per al Manchester City, Haaland i De Bruyne encara no s'han fet. El belga va aconseguir la seva quarta assistència de la nit al minut 55, llançant-se per la banda dreta i llançant la pilota a Haaland, que s'amagava dins de l'àrea per colpejar a casa.

Tres minuts després, Haaland va marcar el seu cinquè i últim gol de la nit, aprofitant la creativitat de Bernardo Silva. En rebre la pilota del portuguès a la banda esquerra de l'àrea, el jove de 23 anys l'ha enterrat amb un remate baix.

Jordan Clark i Ross Barkley van ser excel·lents contra el Manchester City

És gairebé impossible mirar més enllà dels cinc gols de Haaland i de la ràfega de quatre assistències de De Bruyne, però seria injust no donar a Jordan Clark i Ross Barkley el crèdit degut pel canvi que han fet. Jugant contra el poderós Manchester City, Clark i Barkley van combinar dos excel·lents gols.

Al minut 45, Barkley va mostrar una gran habilitat per llançar la pilota per sobre del cap de Silva a la vora de l'àrea. Tanmateix, els jugadors del City es van precipitar per donar suport al portuguès i van fer fora l'anglès. En adonar-se que la finestra s'estava tancant, li va tornar a jugar a Clark, que va trobar magníficament la cantonada superior dreta amb un crit de 25 iardes.

Als set minuts de la segona part, Luton va fer el 3-2, gràcies a la imparable associació Barkley-Clark. Interceptant una passada solta de Stefan Ortega, Barkley inicialment va fer un gol a porteria, però Mateo Kovacic va bloquejar el seu xut. Enganxant-se al rebot, l'ex de l'Everton va enviar Clark a porteria amb una pilota despuntada, i el jugador de 30 anys va trobar el fons de la xarxa amb una gran volea.

Al final no va comptar per res, però Luton té tot el dret a estar orgullós de la seva actuació contra els Cityzens.