El Reial Madrid aterra un cop tard per vèncer el Barcelona 3-2 a casa

Han estat uns dies gratificants per als seguidors del Reial Madrid. Dimarts (16 d'abril), els amargs rivals del Barcelona i l'Atlètic de Madrid es van estavellar de la Lliga de Campions de la UEFA tot i tenir una avantatge a l'anada. Dimecres, els blancs van superar el Manchester City a l'Etihad Stadium, classificant-se per a la seva 12a semifinal en els últims 14 anys. Finalment, diumenge, els All-Whites van aconseguir una victòria per 3-2 sobre el Barça en el Clàssic final de la temporada al Santiago Bernabéu, obrint una avantatge d'11 punts a la part alta de la taula. Si aconsegueix guanyar els tres propers partits de la Lliga, reclamarà oficialment el seu 36è títol de lliga; això, també, amb tres jocs de sobra.

El Barcelona frustrat per la manca de tecnologia de línia de porteria a la primera part

Després de 120 minuts insoportables a l'Etihad Stadium la setmana passada, els blancs estaven segurs de mostrar signes de cansament. Carlo Ancelotti va fer tres canvis a l'esquena per contrarestar-ho, descansant Dani Carvajal, Nacho i Ferland Mendy, i desplegant Lucas Vazquez, Aurelien Tchoumeni i Eduardo Camavinga.

Els blancs s'han mostrat còmodes en els primers minuts, però han encaixat des del primer córner del partit al minut sis. Andriy Lunin no va poder aclarir el lliurament de Raphinha i va ser atrapat a la terra de no-homes, per la qual cosa Andreas Christensen va fer un directe de cap. L'alegria del Barça, però, va durar poc, ja que el Madrid va tornar a empatar poc després. Lucas Vázquez ha guanyat un penal al minut 17 després d'haver empatat una falta de Pau Cubarsi. Vinicius Jr. va llançar un potent penal per donar avantatge als locals al minut 18.

Just abans de la mitja hora, el Barcelona semblava avançar quan Lamine Yamal va llançar una centrada de Raphinha cap a la porteria del Madrid. L'equip visitant va reclamar que Lunin va recollir la pilota després de creuar la línia de gol, però l'àrbitre i el VAR no van estar d'acord. Després del partit, l'entrenador del Barcelona Xavi va lamentar l'absència de tecnologia de línia de gol a la Lliga, donant a entendre que el seu equip va ser robat del gol del vistiplau. La passada despistada del Barcelona va donar un parell d'oportunitats al Madrid per avançar cap al final de la primera part, però el seu final no va estar a l'alçada.

Jude Bellingham marca la victòria del Reial Madrid en el temps afegit

Al minut 69, el Barcelona va aconseguir el gol que buscava. Yamal, de 16 anys, va llançar una bona centrada baixa a l'àrea, semblant trobar Ferran Torres. L'ex-home del Manchester City se'n va deixar, rebent una sanció a mitges de Lunin. El migcampista Fermín López ha interceptat la fluixa sortida del porter dins de l'àrea i l'ha guiat per marcar el 2-1 per al Barcelona.

Tanmateix, com a la primera part, la resposta del Madrid ha estat ràpida. Al minut 72, Vinicius Jr. va activar les seves postcombustibles per superar Jules Kounde i després va enviar una centrada baixa cap al pal més llunyà. Vazquez va arribar just en el moment oportú per enfrontar-se a la volea i posar el 2-2 al Madrid.

Després d'haver suportat un joc tranquil segons els seus alts estàndards, Jude Bellingham va arribar de debò a l'escena en el primer minut de temps de descompte. L'anglès, que a l'octubre va vèncer el Barcelona amb un doblet, ha arribat al pal més llunyà per trobar una centrada de Vázquez des de la dreta i l'ha guiat al terrat de la xarxa barcelonina per marcar el 3-2 per als merengues. El Barça ha fet l'última jugada a porteria en el quart minut del temps de descompte, quan Joao Félix ha enviat un potent xut des d'un córner. Tchoumeni, però, va llegir les seves intencions i va posar el seu cos en perill per negar-lo.

Invicte en 17 partits entre competicions, el Madrid, campió electe d'Ancelotti, tornarà a l'acció de la Lliga amb un viatge a la Reial Societat el divendres (26 d'abril). El Barcelona, ​​per la seva banda, s'enfrontarà al València dilluns vinent (29 d'abril).