Darderi a la semifinal a Còrdova

L’italià d’origen argentí va aconseguir el resultat més important de la seva carrera sobre terra batuda, avançant a Hanfmann. Demà a la nit perseguint la final

Luciano Darderi escriu la millor pàgina de la seva carrera i aconsegueix la seva primera semifinal de carrera en una ATP 250. L’italià, a Còrdova, viu una setmana sorprenent que l’ha portat fins a aquest punt a partir de les eliminatòries. És la cinquena victòria consecutiva de Darderi, que després d’enderrocar l’austríac Ofner, també supera l’alemany Yannick Hanfmann, jugador gairebé 80 posicions per davant del rànquing (número 59 del món). Darderi també aprofita el seu dia de descans, a diferència del seu rival que a primera hora de la tarda italiana havia passat al tercer set contra Burruchaga, recuperant part del partit que es va interrompre ahir pel mal temps (avui s’han jugat molts partits repartits entre diversos tribunals). Acaba 7-6 (2) 6-1 per a Luciano (una hora i 40 minuts de joc), que dissabte a la nit jugarà la seva semifinal (en directe a Sky Sport).

EL PARTIT

El partit es va decidir íntegrament al primer set, molt llarg i lluitat. Si en els 8 primers partits es juga tot al servei, el punt d’inflexió sembla arribar al novè joc. Darderi es defensa de l’alemany hiperagressiu i aprofita l’ocasió al cinquè break, servint el set al canvi de pista. Luciano és increïble allà, perquè no s’enfada i de seguida recupera el descans, sense tremolar en el següent partit i arrossegant el partit al tie-break, en el qual domina. El segon conjunt no existeix, perquè Hanfmann ja no treballa amb el cap i les cames. Doble descans immediat i el partit està en mans de Luciano, que però es deixa aclaparar per l’emoció i permet a Yannick recuperar un dels dos descanss que hi ha darrere, però només és un accident, perquè el servei de l’alemany ja no funciona. Darderi tanca 6-1 (aprofitant el quart punt de partit) i continua la seva setmana inoblidable.