Campionat d'Itàlia de ral·lis, Basso guanya a Alba al Yaris Rally2

El pilot venecià dóna el primer èxit al CIAR al cotxe de carreres construït a Finlàndia per Gazoo Racing. Crugnola es llança fora de la carretera, el podi completat per Lefebvre i Campedelli. Mister guanya a la Promoció, Somaschini primer entre les Dames

Nico Patrizi

Després de la magnífica victòria de Mikko Heikkila a Foligno per a la primera cursa de laTerra italianael Toyota GR Yaris Rally2 guanya el seu primer triomf al CIAR. Gràcies a Giandomenico Basso aquell anunci Sortida del solamb motiu de la segona volta del campionat, va ser premiat un èxit rotund que el llança entre els aspirants al títol nacional 2024, confirmant la qualitat del projecte tècnic creat per Gazoo Racing per contrarestar l'excés de potència de Skoda a la categoria Ral·li 2. L'estructura basada en Finlàndia i encapçalat pel quatre vegades campió del món del WRC Tommi Makinen guanya, doncs, un nou repte: després d'haver assolit la supremacia al Campionat del Món de Ral·lis amb el GR Yaris Rally1, ara està preparat per deixar empremta també. al WRC 2 i als campionats regionals i nacionals amb la seva nova “joia”.

UNA CURSA MASSAGRADORA

Basso va aconseguir capitalitzar correctament deixant la carretera que ha baixat a la classificació Andrea Crugnola a mitja cursa. Fins aleshores, el varès va ser tres vegades campió italià feia un duel ferotge amb Basso per la supremacia. Al final de la cursa, a més del pilot de Toyota, l'antic pilot del WRC Stéphane Lefebvre amb el Citroën C3 Rally2 i Simone Campedelli amb el millor Skoda Fabia RS Rally2. Al final Basso va superar el francès amb només 3″1, mentre que Campedelli s'ha hagut de conformar amb el pas més baix del podi amb un retard de 4″2 respecte al vencedor. Ja més significatiu, de l'ordre de tretze segons, el retard del quart classificat, el venecià Marco Signor que, tanmateix, guanya la classificació de Promoció amb el Skoda Fabia RS Rally2. Signor causa una bretxa important al seu rival directe de categoria Giacomo Scattolonva aconseguir a última hora amb el seu Citroën C3 Rally2 pujar a la cinquena posició després de la “parada” del Hyundai i20 N Rally2 del WRC 2 protagonista. Nicolas Ciamin, present com a “prova” per al Ral·li de Croàcia del proper cap de setmana. El múltiple campió Paolo Andreucci també es va beneficiar de la retirada “in extremis” de Ciamin i va ocupar una bona sisena posició al seu Citroën C3 Rally2, amb Rudy Briani a les notes.

BAIXA SATISFACCIÓ

Entrevistat immediatament després del final de la cursa, Basso no va amagar la seva satisfacció: “Estem molt contents per aquesta victòria“, comença el conductor venecià”hem treballat molt amb l'equip, però no pensava que ja haguéssim aconseguit la victòria a Alba. El ritme era molt alt i encara no teníem un coneixement complet d'aquest tipus de pista i aquestes condicions, ens va sorprendre molt i estem orgullosos del resultat. Dono les gràcies a l'equip, al navegant Lorenzo Granai i la Pirelliperò no ens aturarem aquí: els adversaris són durs i ens passaran malament durant tota la temporada”. Basso va lluitar fins al final i va dir que estava segur de la victòria”.només a l'última prova, donades les rutes extremadament difícils i brutes. Cap al final de la cursa també vam lluitar però vam aconseguir contenir la remuntada dels nostres oponents. guanyant per un pèl”. Segons Basso, el rival més difícil va ser Andrea Crugnola: “A la primera meitat de la cursa hem posat molta pressió a l'Andreafins que va cometre l'error que el va relegar a la classificació. Tanmateix, no hem afluixat la nostra presaperquè els altres rivals encara es van mostrar difícils i el recorregut no va permetre el més mínim error. No va ser un passeig pel parc”. Per a baix “el projecte Yaris Rally2 té molt marge de millora i seguirem treballant per fer el cotxe cada cop més rendiment cursa rere cursa”.

LO CASCIO GUANYA A LA GR YARIS RALLY CUP, EL 2WD A PISANI

Perquè el dia sigui encara més emocionant per a Toyota, l'esplèndida actuació coral dels pilots de la GR Yaris Rally Cup protagonistes de deu proves especials molt lluitades. Per guanyar, amb molt de mèrit, Salvatore Lo Cascio que va regular Tomàs Paperini per només un segon i set dècimes. Bravo va completar el podi Jacopo Faccoque va precedir Tommaso Paleari Henssler i el vigent campió Simone Di Giovanni. En el rànquing 2 rodes motrius en canvi Peugeot monopoli amb la Toscana Gianandrea Pisani capaç amb el seu 208 Rally4 d'infligir llacunes impressionants als cotxes idèntics de Giorgio Cogni i Christopher Lucchesi que completen el podi per ordre. No obstant això, l'Opel Corsa està creixent Emanuele Rossoavançat només al final pel Peugeot 208 de Denis Vigliaturo. En el rànquing De part mevaèxit per Rachele Somaschini molt bé amb el seu Citroën C3 Rally2, però tampoc no va desmerèixer Arianna Doriguzzi Breatta amb el Skoda Fabia. Llàstima per Sara Carra aturat en una rasa al final de la cursa. El llegendari Elwis Cheentre en canvi va guanyar la cursa Challenge Rally Zone batre Massimo Marasso.

DOMINGUEZ EXALTA EL RALLI DE LA FIESTA3

A més de Lefebvre i Ciamin, altres “grands noms” del WRC també van participar a la important cursa piemontesa. Excel·lent actuació a la cursa CIAR Diego Domínguez jr que amb el seu Ford Fiesta Rally3 va pujar fins a la vintena posició de la general, situant-se al mig del “pelotó” del Rally2. Entre altres coses, el paraguaià va precedir al campió sortint del JWRC, el finlandès Roope Korhonen que per a l'ocasió va participar a la cursa amb un Citroën C3 Rally2, emportant-se el luxe de precedir a un veterà de gran prestigi com Luca Cantamessacompetint juntament amb la de confiança Lisa Bollito al Skoda Fabia Rally2 Evo. Sense oblidar la presència d'Andreas Mikkelsen amb el Hyundai i20 N Rally1l'únic protagonista del Ral·li de la Regió del Piemont “Més” per als cotxes d'alt nivell protagonistes del WRC.

tantes retirades!

Amb els seus carrers estrets i bruts i els seus continus pujades i baixades, el Ral·li de la Regió del Piemont també ha cobrat moltes “víctimes” aquest any. Crugnola va aconseguir recuperar-se de la seva carrera fora de la carreteraanimant una remuntada furiosa que va culminar amb el tretzè lloc final, i també Roberto Daprà d'alguna manera va aconseguir tornar a la pista després d'una sortida en l'última etapa jugant per una bona posició. No va anar tan bé anunci Andrea Nucitaque va bolcar amb el seu Hyundai en el mateix tram que després va matar Carra, i altres Luca Bottarelli el Skoda del qual es va incendiar després d'un fort impacte a la sisena etapa, bloquejant el pas a tots els competidors començant per Paolo Andreucci i provocant l'aturada de la prova. El jove també està fora de joc Mattia Scandola amb el Skoda Fabia Rally2 Evo e Luca Pedersoli que per a l'ocasió va utilitzar un Volkswagen Polo GTI R5 “vell” però encara fiable.

PROPERA PARADA LA TARGA FLORIO

Cap als arxius una altra edició memorable del Ral·li de la Regió del Piemont, CIAR es pren un mes de descans abans de la següent etapa. El segon cap de setmana de maig agafarem la pista Sicíliaa les muntanyes dels voltants de Palerm, per la cent vuitena edició de Ral·li Targa Florio. Una edició especial que tindrà lloc un any després de la mort de Craig Breen, un dels principals admiradors de la històrica cursa illenc…

RALLI DE LA REGIÓ DEL PIEMONT 2024, EL RÀNQUING

Aquí teniu el rànquing final del Ral·li de la Regió del Piemont 2024, segona prova del CIAR: