Bàsquet, Copa d’Itàlia: Reggio Emilia i Nàpols a les semifinals

Els favorits Virtus Bologna i Brescia van ser eliminats, grans actuacions de Galloway i Pullen

La segona jornada de la Final Eight de la Copa Italiana de bàsquet és una seqüència de sorpreses, ja que dos dels favorits surten d’un sol cop: Bolonya i Brescia, líders de la lliga de la Sèrie A. Virtus arriba per darrere (72-81) del Reggio Emilia gràcies a una actuació extraordinària de Galloway (20 punts i 5 rebots) en els últims minuts. A la semifinal, l’Unahotels s’enfrontarà dissabte 17 de febrer a les 20.45 al Gevi Napoli, que sempre va liderar el partit contra el Brescia, defensant amb brillantor i finalment desvinculant-se al tercer quart amb triples de Brown (19 punts i 4/7 de tres). i un Pullen MVP 25 punts. Una autèntica proesa encara que al final, gràcies al cansament, hi hagués un gran risc. A l’altra banda del marcador (el mateix dia a les 18h) Milà i Venècia.

Virtus Bologna-ReggioEmilia 72-81

Remuntada i victòria sensacional dels homes de Priftis, que capgiran els pronòstics del dia abans. Virtus va pagar massa pèrdues en els primers minuts, però després es va posar en marxa posant els seus tiradors des de l’arc en ritme. Unahotels respon amb Faye, que imposa la seva fisicitat dins de la zona negra del Vu. Segafredo troba el primer avanç del partit, alimentat per l’excel·lent direcció de Lundberg. Els bianconeri tindrien l’oportunitat d’acabar la primera part del partit amb un avantatge de dos dígits, però van manejar les últimes possessions del segon quart amb lleugeresa i el Reggio va reduir la diferència: la primera part va acabar 37-34. A la segona part, el Virtus ha continuat produint a l’eix Belinelli-Shengelia, però Unahotels ha mantingut sempre el contacte, aguantant a Galloway i fins i tot ha posat la pilota rodant a l’inici del quart període gràcies a un parell de triples pesats d’Uglietti. Després d’una sèrie de parcials i contraparcials, arribem a l’últim minut amb el Reggio per davant per una sola possessió (69-71): Galloway s’encarrega de destrossar definitivament el Bolonya de l’arc i donar al seu equip les semifinals de la Copa d’Itàlia. .

Bolonya: Shengelia 20, Belinelli 14, Mickey 10

Reggio Emilia: Galloway 20, Faye 16, Smith i Vitali 16

Brescia-Napoli 74-80

El que Gevi Napoli no havia aconseguit mai al campionat -és a dir, vèncer el Brescia- es materialitza en els quarts de final de la Copa d’Itàlia, on parteix amb força, obligant els seus rivals a perdre pilotes i rebots i avançar cap a un 7-0. Però no és un llampec a la paella. Markel Brown segueix marcant, la defensa funciona i el Napoli arriba a +9 (6-15) gràcies també als tres triples del primer quart. Gevi té més energia per pujar la defensa i la pressió: el resultat és que Germani remata 3/17 des de dins de l’àrea i baixa 12 punts (14-26) només per tornar a la pista quan s’allibera de la proa. Un temps mort de l’entrenador Magro dóna peu a un descans de 10-0 que sembla que ho torna a obrir tot (24-26), però els punts de Burnell no són suficients per avançar el cap abans del descans. Les dues empentes amb què l’equip de l’entrenador Milicic dirigeix ​​definitivament el partit al tercer període sempre sorgeixen d’una gran defensa. Gabriel (19 punts i el més precís dels seus) i Christon reaccionen al primer (tres triples en seqüència de Brown). El segon va ser decisiu, amb el qual el Napoli va arribar al +15 (46-61) al minut 30 aprofitant els xuts de Pullen, inclosa una jugada de 4. En aquell moment, ni el despertar tardà de CJ Massinburg ni el triple de CJ. Massinburg va ser suficient per al Brescia 7 de Della Valle A 3 minuts i mig del final que obre la remuntada fins al 74-78. Els líders de la lliga no moren mai, el Napoli està cansat, cometen una mica d’ingenuïtat però resisteixen i donen un gran cop després que Zubcic aconseguí només 5 punts.

Brescia: Gabriel 15, Della Valle 12, Christon 11

Nàpols: Pullen 25, Brown 18, Sokolowski 12