08.07.19
Bàsquet en cadira de rodes

Catalunya revalida el subcampionat del Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes

Bèlgica es va imposar tant en el partit de la primera fase com en la final a la selecció catalana, capaç de mantenir la igualtat fins al descans

La selecció catalana va revalidar el subcampionat del 2018 durant la disputa del XXVI edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet en Cadira de Rodes i la IX edició del Memorial Joan Palau i Francàs. En la competició disputada al CEM l’Espanya Industrial, l’equip de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) va encadenar dues victòries (contra Irlanda i Portugal) i dues derrotes (contra Bèlgica), que són les que van privar-lo de poder aixecar el trofeu. Tanmateix, Catalunya en tot moment va fer un gran paper i, tant en el primer partit com en la final contra els belgues, va mantenir la igualtat fins al descans. En el duel de la fase inicial, fins i tot, va conservar les opcions fins al darrer minut.

La selecció catalana, contra Irlanda, en el Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes 2019.
La selecció catalana, contra Irlanda, en el Ciutat de Barcelona 2019.

Primera fase notable
La selecció catalana va estrenar-se en la competició tot superant Irlanda amb gran autoritat (64-27). Al descans, l’equip català ja havia anotat 40 punts, amb un gran percentatge d’encert en els llançaments. El segon partit, davant de Bèlgica, va ser el més renyit de tota la jornada. A l’equador del duel, el resultat era d’empat (23-23), després d’un quart dominat per cada combinat. La igualtat es va mantenir fins al darrer minut, on dues jugades clau van dictar sentència (44-49). Aquest resultat obligava Catalunya a imposar-se en l’últim enfrontament si volia ser en la final i, malgrat les dificultats, va assolir l’objectiu: 53-48 contra Portugal.

Una acció de la selecció catalana contra Bèlgica en la final del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes 2019.
Una acció de la selecció catalana contra Bèlgica en la final.

Final complicada a l’inici i al final
Bèlgica va començar dominant el partit decisiu pel títol però Catalunya, progressivament, va anar retallant la diferència al marcador, que al descans solament era favorable als visitants per dos punts (12-14). La segona part, en canvi, va ser de domini belga sense pal·liatius, cosa que va allunyar definitivament de Catalunya la consecució del Trofeu Internacional (26-35). D’altra banda, en la lluita pel tercer lloc, Portugal va ser millor que Irlanda i es va imposar amb molta suficiència (45-28).