12.09.18
Beach Tennis

Gerard Figueras: “Sou uns dels pocs afortunats que heu pogut ser campions del món sense filtres”

El secretari general de l’Esport, en nom del Govern, felicita la selecció catalana de beach tennis pel recent títol mundial el dia abans del viatge de l’equip a Sardenya per disputar l’europeu

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha felicitat personalment els jugadors i jugadores de la selecció catalana de beach tennis pel tercer títol mundial de la seva història, aconseguit aquest estiu a Castelldefels. La recepció a la delegació de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) ha tingut lloc aquest migdia al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, un dia abans que l’equip nacional de Catalunya viatgi a Muravera (Sardenya) per disputar l’europeu d’aquest any. Figueras ha encoratjat els esportistes i els ha lliurat un obsequi pel seu èxit recent. Així mateix, l’ABTCat, de la mà del seu president, Joan Egea, li ha fet arribar una samarreta i una fotografia de l’equip, com a mostra d’agraïment pel suport del Govern de Catalunya.

Un èxit plenament català
Figueras ha assegurat que aquest mundial suposa un estímul per “fer créixer el beach tennis català” i ha destacat la importància de poder “competir amb els millors explicant qui sou”. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya té un gran potencial esportiu en moltes disciplines però que la gran majoria d’esportistes no es poden expressar com són: “Sou uns dels pocs afortunats que heu pogut ser campions del món sense filtres”. Per la seva banda, Egea ha recordat que l’ABTCat ja va demanar el reconeixement internacional l’any de la seva fundació, el 2009, i que, des de llavors, sempre han jugat “en representació de Catalunya”. Finalment, Àlex Albors, l’únic jugador que ha guanyat els tres mundials, ha agraït “l’oportunitat” que els ofereix la selecció catalana de participar en tornejos de caràcter internacional.

Gerard Figueras, Marcial Prieto i Joan Egea. Recepció del Govern a la selecció catalana de beach tennis. Foto: Jordi Estruch / SGE.
Gerard Figueras, Marcial Prieto i Joan Egea. Foto: Jordi Estruch / SGE.

Els artífexs del títol
La selecció campiona, amb Marcial Prieto com a seleccionador, va estar formada per les jugadores Mireia Rebull, Clara Grifoll, Alejandra Jiménez i Eva Fernández, i els jugadors Àlex Albors, Pol Filella, Gerard Torres, Santi Puente i Robert Calvo. A banda de la competició per països, la representació catalana va obtenir altres èxits: Anna Salas i Eva Fernández van guanyar la medalla d’or, i Mireia Rebull i Clara Grifoll, la de bronze, en la categoria de Dobles Femení Pro, mentre que Àlex Albors i Gerard Torres, d’una banda, i Pol Filella i Gael Rodríguez, de l’altra, van assolir el bronze en els Dobles Masculins Pro. Durant l’acte, també s’ha fet un homenatge a l’equip campió del món del 2014, del qual ha assistit Tània González.

Pròxim repte, l’europeu
La selecció viatjarà demà mateix a Muravera (Sardenya) per disputar l’europeu d’aquest any. La convocatòria, la més multitudinària de la història, està formada pels següents jugadors: Ana Gómez, Ana Mateos, Cristina Álvarez, Cristina Prieto, Esther González, Jaime Bellini, Joan Parera Ferreira, Joan Parera Fort, Jordi Pallarolas, Laura Barceló, Marcial Prieto, Óscar Ovejero, Sara Pelayo, Xènia Cantoni, Gerard Torres, Pol Filella, Robert Calvo, Víctor Hernández, Alejandra Jiménez, Clara Grifoll, Macarena Robledo i Marta Serrano.