04.09.18
Beisbol i Softbol

La selecció catalana de la Little League toca el cel

El combinat sub-13 de beisbol va disputar les World Series als Estats Units després d’imposar-se, per fi, en el campionat d’Europa-Àfrica

Per segona vegada en la història de les seleccions catalanes de beisbol, un equip va aterrar als Estats Units per jugar la màxima competició de la seva categoria. Els nois de la Little League -combinat sub-13- van ser els qui, en aquesta ocasió, van prendre el testimoni de l’equip de Senior League -sub-17-, que ho havia aconseguit el 2016. L’èxit es va gestar durant el campionat d’Europa-Àfrica, que una vegada més va tenir lloc a Kutno (Polònia), i on el conjunt d’Òscar Roman, Santi Cuesta i Marc Juaneda va ser capaç d’imposar-se en els quatre partits disputats, contra Bielorússia, la República Txeca i els Països Baixos, en dues ocasions.

La selecció catalana de Little League, a les World Series de beisbol.
Una acció de la selecció catalana durant les World Series als Estats Units.

Premi a la perseverança
El títol equivalia al bitllet per disputar les World Series a Williamsport (Pensilvania) del 16 al 26 d’agost en representació d’Europa-Àfrica i, per tant, obria la porta al compliment d’un somni. La selecció de Little League havia estat subcampiona del torneig continental el 2014 i 2015 i, posteriorment, s’havia quedat a un pas de la final en les dues edicions següents. Finalment, aquest 2018 ha arribat el premi definitiu per a la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) i la seva aposta per l’esport de base i formatiu. A més de la gran experiència viscuda, els jugadors van tenir la possibilitat de veure dos partits dels New York Mets en directe i de parlar amb estrelles de la MLB com Noah Syndergaard.

La selecció catalana de Little League, a les World Series de beisbol.
La selecció catalana de Little League, durant la presentació d’un partit.

Debut sense complexos
Catalunya va començar el seu pas per Williamsport amb un duel contra el vigent campió de les World Series, el Japó. La selecció catalana mai no es va deixar impressionar i fins a la quarta entrada, amb un molt bon Juanchi Salazar al monticle, va mantenir l’empat (1-1) al marcador. Els nipons van acabar vencent 11-1 gràcies a haver anotat 10 carreres en dues entrades però segur que no s’esperaven un debut tan exigent. Finalment, aquest 2018, els asiàtics van acabar tercers, per darrere de Hawaii i Corea del Sud.

La selecció catalana de Little League, a les World Series de beisbol.
La visita a les instal·lacions dels New York Mets.

Lluitant fins al final
El partit contra el Canadà era l’última oportunitat per accedir a la següent fase del torneig. L’objectiu no va ser possible però l’equip de Roman i Cuesta va ser capaç d’aportar lluita i emoció fins al final. La bona feina defensiva, la labor de Ronald Vizcaíno al monticle, i un home run de Lucas Iriarte, que va empatar el duel a la sisena entrada, van mantenir la igualtat fins a la desena, quan el rival es va imposar per la mínima (2-1). La derrota va condemnar Catalunya a jugar un dels dos duels de consolació contra equips del quadre nord-americà, on va tornar a oferir una gran imatge. Va resistir fins a la quarta entrada contra Idaho, que només va poder sentenciar (5-0) en les dues últimes.