30.08.18
Pitch and putt

Catalunya cedeix la Challenge Cup en els individuals (13-5)

Els juvenils i les jugadores de la selecció catalana de pitch and putt es van arribar a avançar 2-4 a la totpoderosa Irlanda en la fase per parelles

La selecció catalana de pitch and putt no va poder conquerir la tercera Challenge Cup de la seva història i ara Irlanda domina el palmarès per cinc títols a dos. El repte era majúscul, tenint present que Catalunya mai no ha guanyat els irlandesos fora del Principat. Tanmateix, l’inici en la fase de partides per parelles va ser molt esperançador, amb un avantatge de 2-4 per als visitants, que es va diluir ràpidament durant els individuals. Els amfitrions es van acabar imposant per un marcador final de 13-5.

Escenari complicat
La gran novetat d’aquesta edició és que la Challenge Cup no la disputaven les seleccions absolutes, sinó dos combinats formats per 6 jugadores i 6 juvenils (menors de 16 anys). D’aquesta manera, l’Irlanda-Catalunya no es podia considerar en cap cas una repetició de la final de l’europeu de fa dos mesos, que els irlandesos es van anotar amb rotunditat. Els locals tenien un clar avantatge en estar molt més adaptats, lògicament, al camp de Seapoint, que havia acollit el cap de setmana anterior l’Open d’Irlanda. La participació catalana en aquesta competició prèvia i, per tant, preparatòria, va ser molt reduïda. Tot i això, Àlex Albiñana es va classificar com a primer jugador internacional no irlandès amb 149 cops, deu més que el guanyador, Damien Fleming.

La selecció catalana, a la Challenge Cup de pitch and putt disputada a Irlanda.
La selecció catalana que va participar en la Challenge Cup de pitch and putt.

Inici esperançador
Catalunya va basar l’avantatge inicial en les bones prestacions de les seves jugadores en els foursomes (cops alternatius per parelles). Pilar Montero i Marta Trillo van derrotar Margaret Hogan i Mary Murray per 2 i 1 (dos cops d’avantatge quan en quedava un en joc), mentre que Marta Farrés i Glòria Ruiz van poder amb la capitana irlandesa, Ger Ward, i Noeleen Bedford 4 i 3. Més complicat va ser l’èxit d’Abby Nachshon i Marta Cucurull en el seu partit però van ser capaces de batre Chrissie Byrne i Martha O’Brien en el forat 18. Pel que fa als juvenils, el quart punt català el van donar Àlex Albinyana i Ivan Ponsdomènech (2 i 1) contra Cillian Courtney i Patrick Mitchel.

La selecció catalana i la irlandesa, campiona, a la Challenge Cup de pitch and putt disputada a Irlanda.
La selecció catalana i la irlandesa, campiona de la Challenge Cup.

11-1 irlandès
La resolució de la competició estava reservada als 12 punts individuals i aquí sí que Irlanda no va donar cap opció, ja que es va imposar amb un contundent parcial d’11-1. La victòria d’Evan Carry en el darrer forat contra Àlex Albiñana va obrir el camí de la remuntada per als amfitrions, que es van imposar en els següents duels amb força claredat: Dylan Hudson, 5 i 4; Patrick Mitchell, 2 i 1; Luke Murphy, 5 i 4; i Glenn Towler, 5 i 3. Darío Silva va estar a punt de tallar la dinàmica negativa quan dominava d’un cop, a falta de tres forats, però Cillian Courtney, en el 18, va deixar els locals a només dos punts de la victòria matemàtica.

L’únic punt, de Farrés
Catalunya ho confiava tot a l’actuació de la seva representació femenina, que tan bé ho havia fet en la fase per parelles. No obstant això, les coses es van acabar de torçar per la via ràpida, amb les clares victòries de la capitana Ger Ward (6 i 5) i de Chrissie Byrne (5 i 4). Irlanda ja podia celebrar un títol que no guanyava des de l’edició del 2011, disputada al camp de Tralee. Martha O’Brien (2 i 1), Margaret Hogan (5 i 4) i Mary Murray (6 i 4) encara van ser capaces d’ampliar més la diferència per a les locals, mentre que l’únic punt de Catalunya en els individuals el va donar Marta Farrés (3 i 2) contra Noeleen Bedford, del club amfitrió.