02.07.18
Curses per muntanya

A un pas dels podis en la Buff Epic Trail

Albert Pujol i Montse Martínez, quarts, van ser els components més destacats de la selecció catalana en la prova de la Vall de Boí, inclosa en la Copa del Món de curses per muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya va protagonitzar una actuació molt destacada en la Buff Epic Trail, l’única prova de casa inclosa en el circuit Sky Classic de la Copa del Món de SkyrunningAlbert Pujol (CE Taradell) i Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)) es van quedar a un pas del podi amb sengles quartes posicions en la cursa de 42 km, mentre que tres altres corredors aconseguien una plaça en el Top 10. En la modalitat de 26 km, també hi va haver dues presències entre els deu primers de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El millor va ser Marc Trasserra (Club Excursionista Voltregranès ARS), cinquè.

La selecció catalana de curses per muntanya, a la Buff Epic Trail.

Abonats al quart lloc
Albert Pujol va ser quart de la prova de 42 km amb un temps de 4h36:17. Per davant d’ell van quedar el també català Marc Pinsach (4h32), l’escocès Finlay Wild (4h29) i l’espanyol Miguel Caballero (4h33), mentre que el cinquè, Ander Iñarra (selecció basca) va arribar a menys d’un minut del català (4h37:00). Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà) va ser setè i Eduard Hernández (AE Matxacuca), vuitè, per completar les tres presències al Top-10 en la categoria masculina. En la femenina, la quarta va ser Montse Martínez (5h47:53), seguida de molt a prop per la seva companya de selecció Laia Andreu (UE Vic), que va fer un temps de 5h51:58. El podi va ser per a la britànica Holly Page (5h03), la basca Oihana Azkorbebeitia (5h27) i l’equatoriana Mercedes Pila (5h30).

La selecció catalana de curses per muntanya, a la Buff Epic Trail.
La selecció catalana de curses per muntanya, a la Buff Epic Trail.

Traserra, entre els millors
Al marge de la cursa de 42 km, de 3.300 m de desnivell positiu, la selecció catalana també va prendre part en la de 26 km i 2.060 metres. Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) va ser cinquè amb un temps de tres hores justes, mentre que Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) va ser setè; Eduard Baquer (AE Matxacuca), 12è; i Roger Martínez (AE Intempèrie), 14è. En noies, Laia Aguilar (CE Calldetenes) va ocupar la 23a posició però Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà) va haver d’abandonar. Van guanyar el corredor dels Estats Units Zach Miller (2h48′:8) i Anna Carné (3h30:21), de l’AE Sant Vicenç de Montalt.

Fotos: Fernando Rosa, Joel Vilà i Ivan Torres (FEEC).