21.06.18
Korfbal

El mundial sub-17, nou repte de la selecció catalana de korfbal

El primer partit de dissabte (10.15 h) contra Anglaterra pot condicionar les opcions de Catalunya de lluitar pel podi

La selecció catalana afronta aquest cap de setmana el mundial sub-17 de korfbal, que tindrà lloc a Eindhoven (Països Baixos). Els nois i les noies de Javier Navarro i Berta Alomà han preparat a consciència aquest esdeveniment, que per segon any consecutiu tindrà lloc amb les lligues ja acabades i no a la primavera, com era habitual. L’objectiu és millorar tant com sigui possible la participació de l’any anterior, quan l’equip va ser vuitè i només va sumar una victòria. Fins i tot podria optar a lluitar per pujar al podi. Una possibilitat, aquesta última, que dependrà en bona part del partit del debut, dissabte (10.15 h) contra Anglaterra. La resta de rivals del grup B són Bèlgica, Hongria i Eslovàquia.

La selecció catalana sub-17 de korfbal, abans de disputar el mundial sub-18.

Debut clau
“Anglaterra serà el rival més complicat a batre, després de Bèlgica, ja que és un dels equips amb un nivell semblant al nostre. Esperem que puguem mostrar el nostre millor nivell i demostrar que estem per davant d’Hongria i Eslovàquia”, afirma l’entrenador Javier Navarro al web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), on també deixa clar que la il·lusió per un bon resultat no s’ha de convertir en pressió: “Hem d’intentar quedar segons de grup i entrar a les semifinals, amb l’objectiu d’estar entre els cinc millors. Més enllà de la posició, però, el nostre objectiu serà que els jugadors i jugadores competeixin i que s’emportin una gran experiència internacional, que per a molts d’ells serà la primera. És un equip bastant novell però amb un gran nivell que ha anat demostrant setmanalment, amb els seus equips júniors i alguns, fins i tot, sèniors”.

El Catalunya-Portugal del mundial de korfbal sub-17 de l'any 2017.
El Catalunya-Portugal del mundial de korfbal sub-17 del 2017.

Les semifinals, diumenge
Després de l’estrena contra Anglaterra, Catalunya s’enfrontarà consecutivament, sempre dissabte, a Eslovàquia (11.45 h), Hongria (15.30 h) i Bèlgica (17.0 0h). El grup A el configuren la gran favorita, els Països Baixos, Alemanya, Portugal, la República Txeca i Nova Zelanda. Les dues primeres seleccions de cada grup jugaran diumenge, de manera creuada, les semifinals. La resta d’equips lluitaran per les places de la 5a a la 10a. Es pot seguir l’evolució del mundial sub-17 a través de  la pàgina oficial del torneig , que s’anirà actualitzant periòdicament. La selecció catalana viatjarà demà per poder fer un darrer entrenament en l’escenari de la competició. La convocatòria és la següent: Aina Mas, Emma Pérez, Temi Combis, Víctor Puertas i Daniel Raduà (Platja d’Aro KC); Laura Tobaruela, María García i David Ceballos (Assessoria Vallparadís); Aitana Segura i Nora Hendrikse (Montserrat Miró); Ona Pitarch i Adrià Margaix (KC Barcelona); Jordi Egbert (HKV Achilles La Haia); i Francesc Ortiz (CK Castellbisbal).

La selecció catalana sub-17 de korfbal s'entrena abans de disputar el mundial.

Les pròximes cites
Al marge de Catalunya sub-17, el combinat sub-15 també està preparant una competició internacional. Es tracta del mundial 4×4 de la seva categoria d’edat, que s’organitza a Drachten (Països Baixos) del 28 de juny a l’1 de juliol. Berta Alomà també dirigeix aquest conjunt, en aquest cas formant tàndem amb Víctor Vila. Pel que fa a la selecció absoluta, des d’aquest mes de juny ja està en plena preparació per a l’europeu dels Països Baixos del pròxim octubre, on defensarà la medalla de bronze de fa dos anys. Sota la batuta de David Guzman i Xavi Vidal, l’equip s’està exercitant amb regularitat a Castellbisbal, Terrassa i Platja d’Aro i està disputat partits amistosos contra rivals diversos, com ara el CK Castellbisbal o la selecció escocesa.