24.05.18
Bàsquet

Catalunya-Montenegro, un retorn molt esperat

La selecció femenina de bàsquet torna a l’acció, després de sis anys d’absència, aquest divendres (21 h) a Girona

El pavelló Fontajau de Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018, acull aquest divendres el primer partit internacional de la selecció catalana femenina absoluta de bàsquet en sis anys. Catalunya s’enfrontarà (21 h) a Montenegro, en un partit amistós ple d’al·licients. Pel nivell de l’equip rival, dirigit per Roberto Iñiguez, artífex de l’únic títol de lliga de l’Uni Girona fins ara; i pel del combinat català, que té com a úniques absències destacables Laia Palau, Marta Xargay, Sílvia Domínguez i Anna Cruz. Tot això, al marge de la lògica connotació de reivindicació nacional que tenen implícits aquest tipus de partits, condemnats a l’excepcionalitat per les dificultats del calendari.

Presentació del Catalunya-Montenegro de bàsquet femení a Fontajau (Girona). Foto: FCBQ
Presentació del Catalunya-Montenegro a Fontajau. Foto: FCBQ

Bons i llunyans precedents
El darrer partit de Catalunya va ser la final de la Copa de les Nacions guanyada contra Galícia (46-75) l’any 2012. D’aquell partit repetiran Núria Martínez, Georgina Bahí i Lucila Pascua. Abans, la selecció catalana havia batut Euskadi en les semifinals d’aquella edició. Pel que fa a partits amistosos internacionals com el de divendres contra Montenegro, l’últim precedent com a local va ser el 2005, quan Catalunya es va enfrontar a Cuba a Badalona (derrota, 68-78). En aquella dècada també hi havia hagut duels contra Croàcia (2002) i Lituània (2004). Ja en el marc de la Copa de les Nacions, el combinat català va enfrontar-se a -i derrotar- Portugal (2008, Santiago de Compostel·la) i Lituània (2010, Durango).

Presentació del Catalunya-Montenegro de bàsquet femení a Fontajau (Girona). Foto: FCBQ
Presentació del Catalunya-Montenegro. Foto: FCBQ

Entrades a 8 euros
Les entrades es poden adquirir a 8 euros la localitat general, amb descomptes per als federats, mitjançant la pàgina basquetcatala.koobin.com. Els menors de 6 anys que no ocupin seient podran accedir de franc sempre acompanyats d’un adult amb entrada vàlida. L’organització podrà demanar la documentació per confirmar l’edat, en cas de dubte. El partit també es podrà seguir per televisió gràcies a la retransmissió de La Xarxa, que l’emetrà en directe a través de les televisions locals, del canal 159 de Movistar+, i per ‘streaming’ a www.laxarxa.cat.

LA CONVOCATÒRIA

Bases
Núria Martínez (Spar Citylift Girona)
Mariona Ortiz (Namur)

Aleres
Queralt Casas (Landes)
Rosó Buch (Spar Citylift Giron)
Andrea Vilaró (Cadí La Seu)
Helena Oma (Spar Citylift Girona)

Pivots
Míriam Forasté (Al-Qázeres)
Cristina Hurtado (Snatt’s Femení Sant Adrià)
Georgina Bahí (Cadí la Seu)
Maria Martáñez (Lima Horta)
Lucila Pascua (Mann Filter)

Entrenadors
Fabián Téllez (Snatt’s Femení Sant Adrià)
Bernat Canut (Cadí la Seu)