16.03.18
Esquí de muntanya

La selecció de la FEEC disputa avui la Sellaronda d’esquí de muntanya

Cardona i Pinsach són cinquens de la general a l’equador de la Pierra Menta

La selecció catalana d’esquí de muntanya afronta avui dos grans esdeveniments en paral·lel. Mentre Oriol Cardona i Marc Pinsach; i Marc Solà i Jordi Alís, disputen la tercera etapa de la Pierra Menta, dues parelles més prenen part en la Sellaronda Skimarathon. Una prova italiana que també destaca tant per la seva història -arriba a la 23a edició- com pel seu caràcter multitudinari, ja que hi ha inscrits 1.300 participants agrupats en 650 equips. La representació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) la conformen Pere Rullan i Genís Zapater; i Maria Illa i Erola Bisquert, que intentaran adaptar-se bé a les característiques específiques de la competició. Aquesta és de caràcter eminentment nocturn -la sortida és a les 18 h i les arribades es concentraran de 21 a 0.30 h-, té 42 km de recorregut i presenta 2.700 metres de desnivell positiu, que són els resultants de les ascensions a Sella, Gardena, Campolongo i Pordoi.

Alta concurrència
Malgrat que bona part de les figures de l’esquí de muntanya estan disputant la Pierra Menta, als Alps francesos, d’altres seran en la línia de sortida de Canazei, a les Dolomites. Entre ells hi ha  Filippo Barazzuol, guanyador del 2017, i Alexis Sévennec, parella de Kilian Jornet en la Pierra Menta 2017; els suïssos Martin Anthamatten i Werner Marti; Martin Stofner i Federico Nicolini; o Manfred Reichegger i Davide Magnini. En categoria femenina, destaca la guanyadora de l’any passat Vittoria Kreuzer (Suïssa), que aquesta vegada competirà amb la seva compatriota Severine Pont Combe; o Alba De Silvestro i Jennifer Fiechter. El repte de Rullan i Zapater, i d’Illa i Bisquert, serà intentar estar el màxim de prop possible de tots aquests favorits. L’equip femení arriba després d’haver estat sisè a l’Altitoy de principis de mes.

Fent història en la Pierra Menta
A l’equador del ‘Tour de França’ de l’esquí de muntanya, després de la segona etapa, Oriol Cardona i Marc Pinsach són cinquens en la general a 21:32 del lideratge, després d’haver estat sisens tant el primer dia com el segon. Marc Solà i Jordi Alís, l’altre equip de la FEEC, és 32è a 1h15:09. Kilian Jornet, amb l’austríac Jakob Herrmann, va guanyar la segona etapa i és segon de la general a 50 segons dels italians Michele Boscacci i Robert Antonioli -encara sense cap triomf parcial-, mentre que, en categoria femenina, Marta Garcia i Mireia Miró són terceres a 36:16 de la francesa Axelle Mollaret i la italiana Katia Tomatis.