13.06.17

Catalunya debuta avui a Riga en una edició dels World Sports Games

32 esportistes catalans participen en la cerimònia d’inauguració d’un esdeveniment que el 2019 se celebrarà a Tortosa-Terres de l’Ebre

Un total de 32 esportistes representen Catalunya per primera vegada en uns World Sports Games. L’edició del 2017 s’inaugura avui a Riga (Letònia) i, tal com és habitual cada dos anys, combinarà les competicions amateurs de diverses modalitats amb la difusió de valors com la integració, la convivència i la tolerància. La delegació catalana pren part en l’esdeveniment a través dels Consells Esportius i participarà en les disciplines de natació, judo, tennis de taula, bàsquet, atletisme i tennis. En total, entraran en escena 4.500 esportistes de 37 països diferents, que es desafiaran en tornejos molt variats, inclosos de disciplines no olímpiques com els escacs o el mamanet -voleibol adaptat a les mares-.

De Riga a Tortosa
La delegació catalana està encapçalada pel president dels Consells Esportius, Jaume Domingo, que ahir va mantenir una trobada amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, per tal de tractar els detalls del debut històric. Durant la trobada, Domingo va fer lliurament a Figueras de la samarreta amb què Catalunya prendrà part en els World Sports Games. També són a Riga el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; la representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. I és que l’acte de tancament dels jocs, el dissabte dia 17, comptarà amb la cerimònia de traspàs de la candidatura de Riga a la de Tortosa-Terres de l’Ebre, que ja ha estat escollida com a seu del 2019 en detriment de les de Mèxic, Finlàndia o Israel.

Catalunya, nou referent
Els World Sport Games de Tortosa-Terres de l’Ebre comptaran, al marge de la capital del Baix Ebre, amb les subseus d’Amposta, Gandesa, Móra d’Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. Ateses les característiques dels propers jocs catalans, és previst que aquests puguin atraure una participació de fins a 10.000 participants. D’altra banda, divendres la delegació catalana presentarà la candidatura de Catalunya al comitè executiu de l’organització promotora dels World Sports Games, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT).