16.05.17

La selecció catalana de dards debutarà aquesta setmana a París en la Mediterranean Cup

L’equip aspira a ratificar amb resultats esportius l’èxit que ja suposa haver rebut una invitació explícita per a la competició

La selecció catalana de dards marxa demà cap a Poissy, a l’oest de París, per participar per primera vegada en la Mediterranean Cup (MedCup), una competició internacional que se celebra des del 2000 i que aquest any aplegarà vuit països reconeguts per la World Darts Federation. Catalunya s’ha afegit a la llista que formen França, Xipre, Grècia, Malta, Turquia, Gibraltar i Romania després de rebre una invitació explícita, fruit del reconeixement a la trajectòria de la Federació Catalana de Dards des del seu ingrés a la federació internacional, l’any 2011. Serà la sisena participació de l’equip català com a selecció en un torneig d’alt nivell, després de la seva presència en tres Copes d’Europa i en dues Copes del Món.

Una edició especial
Aquesta edició de la Mediterranean Cup serà la més important que s’ha celebrat fins ara, tant pel nombre de països participants com d’esportistes, ja que s’arribarà als 48. Al marge de Catalunya també debutarà Romania, que el 2019 organitzarà la Copa del Món a Bucarest. L’edició també serà molt especial pel comiat de Jean-Claude Miguel, que després de més de 40 anys al capdavant de la Federació Francesa de Dards abandona el càrrec tot exercint de director de la competició. Totes les federacions participants col·laboren en l’organització amb el suport de més de 20 voluntaris.

Elements per a ser optimistes
El seleccionador de la Federació Catalana de Dards, Antoni Gragera -a la foto-, ha convocat Carles Arola (Calella), Josep Arimany (Olot), Daniel Carrasco (Pobla de Mafumet), Rubén Ríos (Terrassa), Montse Boronat (Tarragona) i Núria Plaza (Terrassa). Arimany afirma que Catalunya està capacitada per fer un bon paper: “Les forces estan més equiparades que en altres competicions. No hi ha els britànics, que tradicionalment són els països més forts, de manera que tenim alguna opció més”. Fins i tot, considera que en la categoria individual aspira a “pujar al podi”. Per la seva banda, Arola també ratifica aquesta sensació d’optimisme: “Ja fa quatre anys que vaig a la selecció i sempre he estat molt escèptic. A la Mediterranean Cup hi tenim més opcions”.

El retorn de l’equip femení
Catalunya no convocava un conjunt femení des del 2012. El motiu és que, des del 2013, la federació internacional (WDF) va equiparar la selecció femenina a la masculina, establint que tots els equips havien de tenir quatre membres. La manca de jugadores i de recursos va obligar a posposar l’activitat internacional de les noies. La Mediterranean Cup era la competició ideal per a la represa d’aquesta activitat, ja que les seleccions consten de 4 homes i 2 dones. D’aquesta manera, Montse Boronat -que viatja directament des del mundial de Las Vegas- i Núria Plaza formen part de l’equip, amb l’esperança de poder “deixar Catalunya en bon lloc”, segons la darrera.

El primer dia ja és clau
Els partits es jugaran en gènere masculí i femení, per separat, i hi ha un campió per a cada categoria, d’acord al global de punts acumulat. La modalitat de joc per als homes és per equips, individuals i parelles, mentre que les dones només sumaran punts per equips -parelles- i de manera individual. La primera jornada -dijous- serà la més intensa, amb la disputa de la primera fase de les competicions per equips. En el torneig masculí, Catalunya forma part del grup B, amb França, Turquia i Gibraltar: mentre que, en el femení, s’enfrontarà al grup A amb Grècia Blue, França Blue i Turquia White. Aquests tres països també estan representats al grup B -juntament amb Romania– per l’absència dels equips femenins de Xipre, Malta i Gibraltar. Les semifinals i les finals es jugaran l’últim dia de competició, dissabte.

El torneig individual, divendres
Una vegada completada la primera fase per equips, divendres començaran les competicions individuals, que tenen programats els següents enfrontaments per als esportistes catalans en la primera eliminatòria: Daniel Carrasco-Cyril Blot (França); Carles Arola-Çagri Turgut (Turquia), Josep Arimany-Konstantinos Pantelidis (Grècia) i Rubén Ríos-Norbert Attard (Malta), en nois; i Montse Boronat-Emmanuelle Saez (França) i Núria Plaza-Evdokia Nakka (Grècia), en noies. També divendres, començarà el torneig per parelles masculí amb els enfrontaments Josep Arimany/Ruben Ríos-Andreas Iosif/Kyriakos Mouzouridis (Xipre) i Carles Arola/Daniel Carrasco-Gabriel Pascaru/Laszlo Kadar (Romania). Aquell mateix dia (13.30 h), la selecció catalana es farà una fotografia oficial amb el Delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada.

Els horaris, el programa de competició i els resultats es podran seguir a facebook.com/dardscatalunya.cat/ i twitter.com/FCDards.

LA CONVOCATÒRIA:

JOSEP ARIMANY
Localitat: Olot
Club: Club Dards Olot
Internacional amb la selecció: 1 vegada
Europe Cup 2016

CARLES AROLA
Localitat: Calella
Club: Piritoño, de Malgrat de Mar
Internacional: 3 vegades
Europe Cup 2014, World Cup 2015 i Europe Cup 2016

DANIEL CARRASCO
Localitat: Pobla de Mafumet
Club: Club Dards Aigüestoses

RUBEN RÍOS
Localitat: Terrassa
Club: A.E. La Gota

MONTSE BORONAT
Localitat: Tarragona
Club: Club Dards Dardeo Jones

NÚRIA PLAZA
Localitat: Terrassa
Club: CD Piritoño