19.04.17

La selecció femenina que disputarà el mundial de Balaguer començarà a prendre forma el 13 de maig

Vilobí d’Onyar acollirà la Copa pre-mundial femenina, que està oberta a totes les jugadores de la FCFS

Balaguer acollirà durant la segona quinzena de novembre el mundial femení de futbol sala i la selecció catalana ho vol tenir tot preparat per fer-hi un bon paper. És per aquest motiu que el pròxim 13 de maig, mig any abans de la disputa de la competició, la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) ha organitzat una Copa pre-mundial femenina a la localitat gironina de Vilobí d’Onyar, que està oberta a tots els clubs catalans de futbol sala femenins amb llicència de la FCFS. La participació en el torneig és totalment gratuïta i els arbitratges aniran a càrrec de la mateixa federació.  Per tal de poder-hi participar, es prega als clubs interessats que confirmin la seva inscripció al correu electrònic protocol@futsal.cat abans de demà dijous, dia 20 d’abril.

 

“La Copa pre-mundial femenina servirà al cos tècnic per comprovar la categoria i la capacitat de totes les jugadores i anar configurant un equip competitiu”, afirma Jordi Jiménez, cap de protocol de la FCFS, que, més enllà del punt de vista tècnic, està convençut que la competició també aportarà d’altres beneficis per a l’esdeveniment, en particular, i el futbol sala femení, en general: “Aquesta jornada de germanor ens permetrà donar-li la importància que es mereix el mundial de Balaguer tot agrupant tot el futbol sala femení en una sola seu. Serà una festa i, a més, l’oportunitat de traslladar tot l’aparell federatiu a la demarcació de Girona per un dia”. Les conclusions que es puguin treure aquest dia complementaran el seguiment que s’està fent de les tres categories que formen la lliga femenina de la FCFS, amb base dos d’elles, a Barcelona, i l’altra, a Lleida.

El mundial de Balaguer agruparà les 12 millors seleccions del món, que ja estan definides després que el Brasil obtingués recentment la darrera plaça en imposar-se a Xile, l’Argentina i l’Uruguai. Els representants europeus seran Catalunya, França, Rússia i la República Txeca. Els americans, Veneçuela, Colòmbia, Paraguai, els Estats Units i el Brasil. L’africà, el Marroc. L’asiàtic, Taiwan. I l’oceànic, Austràlia. La composició dels grups és previst que es defineixi a través d’un sorteig que tindrà lloc passat l’estiu.