07.03.17

Neus Munté posa èmfasi en la catalanitat dels èxits de les seleccions de korfbal l’any 2016

Durant la recepció al Palau de la Generalitat, la consellera de la Presidència ha expressat el seu desig que “l’excepcionalitat” de representar Catalunya internacionalment esdevingui “normalitat en l’estat lliure que volem”

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit avui al Palau de la Generalitat, la recepció als equips de les seleccions catalanes de korfbal pels èxits aconseguits l’any 2016. Durant l’acte, s’han remarcat -com no podia ser d’una altra manera- les medalles de bronze aconseguides en els europeus absolut i Sub-15, però també s’ha volgut fer extensiu l’homenatge a totes les categories que competeixen internacionalment amb el nom de Catalunya: “Sou uns privilegiats. Vosaltres esteu fent realitat el somni de molts esportistes catalans: competir com a selecció catalana arreu del món”, ha afirmat la consellera, que ha destacat les diverses excepcionalitats que distingeixen el korfbal: “És un esport mixt, amb una federació jove però amb una selecció catalana reconeguda internacionalment, que està guanyant un gran prestigi”. És en aquest sentit que ha expressat el seu desig que “aquest paral·lelisme d’excepcionalitats que té el vostre esport i el nostre país avanci cap a la normalitat. Que el vostre esport es consolidi i creixi en seguidors i en esportistes, mentre el nostre país avança cap a l’estat lliure que volem“.

En un sentit molt similar s’ha referit el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els esportistes a la Generalitat. “És habitual que aquesta casa aculli esportistes, clubs i federacions que destaquen internacionalment. El que no ho és tan habitual és rebre equips que representen al nostre país i es poden expressar tal com ens agradaria al món, amb l’orgull de representar una nació“. Després d’encoratjar els assistents a “seguir treballant i assolint triomfs, que ens enorgulleixen a tots com a país”, ha fet una crida a què la situació del korfbol es pugui fer extensible a la resta d’esports: “Tenim un ideal de país en plenitud i us esperonem a què la resta del país també pugui fer com vosaltres”.

Finalment, el president de la Federació Catalana de Korfbal, Francesc Serra, ha fet un repàs històric als 12 anys que han passat des del reconeixement de la institució que encapçala per part de la federació internacional, i també ha establert un paral·lelisme entre els objectius que ara es planteja el seu esport i els que té el país: “Nosaltres seguim somiant. Algun dia guanyarem a Holanda perquè qui ens havia de dir que acabaríem pujant a un podi europeu. Serem normals del tot quan el korfbal es practiqui en escoles i instituts i sigui un esport olímpic, d’una banda; i obtinguem un país lliure i puguem participar en els Jocs, de l’altra”.

Els esportistes volen més èxits
Els components de les seleccions absoluta, sub-21, sub-19, sub-17 i sub-15, així com els membres federatius, tècnics i dels clubs, s’han mostrat molt agraïts per l’acollida a la Generalitat i han obsequiat Munté, Figueras i el president, Carles Puigdemont, amb samarretes signades. Per molts d’ells avui culminava un somni que semblava utòpic fa només uns mesos, però que va anar esdevenint real amb el pas del temps: “Quan em vaig fer càrrec de la selecció absoluta, fa un any, no m’esperava aconseguir el bronze en l’europeu d’Holanda, perquè el fet que tot surti tan bé com durant el torneig mai no ho pots tenir clar. Però durant la preparació i, sobretot, en ple campionat, ja ho veiem tot d’una altra manera, i les bones sensacions es van acabar consolidant”, ha afirmat el seleccionador, David Guzmán. Una visió que comparteix la jugadora del CK Castellbisbal Aida Rovira, que no veu la recepció d’avui com una meta sinó com un pas més cap a l’excel·lència: “Fa cinc anys, quan vaig començar a jugar, mai no m’hauria imaginat guanyar aquest bronze. Però el somni continua, és un pas endavant i s’ha de continuar. No sé si serà amb mi sobre la pista però espero veure com guanyem Bèlgica -l’eterna subcampiona- algun dia”.