03.03.17

Una forta Catalunya s’imposa al Perú (11-2)

La selecció sud-americana és la 21a del rànquing mundial de softbol femení

Catalunya ha demostrat ser una nació forta en el món del softbol. Cada dia ho deixa més clar. Dimecres, la selecció catalana absoluta femenina va rebre la 21a classificada en el rànquing mundial, la selecció del Perú, i la va derrotar amb contundència (11-2). El conjunt sud-americà està portant a terme una sèrie de partits preparatius arreu de l’Estat i aquest cap de setmana jugarà la VI Gavà Cup, amb presència d’equips d’Itàlia, França, Madrid, València i un combinat català. Per la seva banda, el grup que dirigeix Xavier Civit segueix amb la seva continuïtat de partits, després de la sèrie d’amistosos que va jugar contra Euskadi. L’equip va fent-se més fort i va millorant cada dia, cosa que només pot suposar unes bones expectatives per al softbol català, bé pel nivell de la nostra selecció com per les nostres representants catalanes a la Lliga de Divisió d’Honor, competició que començarà el dia 12 de març.

La jornada de softbol a Can Torelló no només incloïa el partit, ni de bon tros. Des de les 18 h, un combinat de 24 jugadores Sub-17 i un altre de 24 jugadores Sub-13 van entrenar a les instal·lacions de la ciutat de Gavà. Amb 48 nenes i noies entrenant alhora, bé lluitant per entrar en la selecció catalana, en el cas de les Sub-17, o senzillament per millorar i passar-s’ho bé, va poder-se apreciar que el potencial i la continuïtat de Catalunya en el món del softbol estan assegurats. Aquests entrenaments van finalitzar just abans que comencés el gran partit, en part perquè algunes de les jugadores catalanes que s’enfrontaven al Perú a les 20.15 h ajudaven els tècnics de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) amb les noies més joves.

Finalment, a les 20 h ja s’ultimaven els preparatius per al partit més internacional i de major ressò que ha viscut la selecció catalana de softbol en els últims temps. A les 20.15 h en punt va començar el partit amb el primer llançament de Catalunya, que sortia com a local. L’enfrontament va començar molt anivellat i intens per part dels dos equips, amb molt bones llançadores i una gran defensa, que va mantenir el marcador intacte durant les primeres entrades. No va ser fins a la 3a entrada quan Catalunya va avançar-se al marcador després d’algunes bases per boles del combinat d’Amèrica del Sud i una bona ofensiva de les locals. Finalment, després que aquestes obrissin la llauna, Catalunya va treure la seva força ofensiva i el seu potencial defensiu per encarar i rematar a les peruanes, que van acabar caient contra el combinat de Xavier Civit per un contundent resultat d’11 carreres a 2 a favor de Catalunya.

Informació i fotografies: Eloi Puigferrer / FCBS