24.12.16

Les dues seleccions catalanes d’hoquei sobre gel s’imposen a Euskadi

La femenina va derrotar les amfitriones a Donostia durant el temps reglamentari (1-3) i la masculina, als penals (3-3 i 2-3)

El balanç de l’expedició de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) a Donostia no podia ser més positiu. Les dues seleccions catalanes absolutes d’hoquei sobre gel van obtenir ahir divendres sengles victòries contra Euskadi, en dos duels disputats consecutivament a la pista del Txuri Urdin. El triomf del combinat femení va ser molt contundent (1-3), atès que abans de l’equador del segon període ja havia adquirit tres gols d’avantatge. En canvi el masculí només es va poder imposar en la tanda de penals (2-3), després d’un empat en un temps reglamentari (3-3) marcat per les alternatives. Els bascos es van avançar dues vegades en el marcador (1-0 i 3-2) però els homes de Salva Barnola sempre van saber reaccionar. Els dos primers gols dels locals van arribar quan tenien superioritat numèrica. És previst que les dues seleccions basques tornin la visita i juguin a Catalunya durant el 2017.


Cop d’autoritat de la selecció femenina en el debut

La selecció catalana femenina, amb la base de les Barcelona Ice Blue Cats, vigents campiones de lliga i copa, va tenir un rendiment excel·lent en el tram inicial del seu debut. L’equip dirigit per Einar Meyerson es va avançar quan només havien transcorregut set minuts de joc, amb una diana de Maria Ignacia Reina fabricada per Alba Gonzalo i Carla Lliveria. La sentència va arribar entre els minuts 27 i 28, amb els gols de Laia Jornet, assistida per Ainhoa Merino; i Elena Sans, a passada de Gemma Ortiz. La basca Miren Larrauri va reduir diferències només començar el tercer i definitiu període (1-3), però el marcador ja no es va moure més. D’aquesta manera, Catalunya va poder aixecar la copa de guanyadora de l’encontre internacional. El primer títol de la seva història.

La selecció masculina sap reaccionar

Set anys després d’haver perdut amb estrèpit contra el mateix rival a Puigcerdà (1-9), la renovada selecció catalana masculina d’hoquei sobre gel va ser capaç d’emular l’èxit de l’any 2008, també en territori basc, contra Euskadi (3-5). El partit va ser tan igualat com havia previst el jugador i assistent de Catalunya Oriol Rubio, bigolejador en el duel de Donostia, i les alternatives en el marcador es van succeir. Els porters Aaron Carretero (Euskadi) i Jhoan Sebastián Varela (Catalunya) -curiosament, tots dos del Barça– van estar molt encertats i van fer aturades de molt de mèrit. Borja Cabra va avançar els locals al minut 14 però menys de tres minuts més tard ja va arribar l’empat, obra de Rubio a passada del seu germà Òscar. Ja en el segon període (22′), els catalans es van avançar (1-2) amb una diana de Nacho Granell, després d’una jugada gestada per Oriol Boronat i Carlos Quevedo. Tot i això, Euskadi va ser capaç d’igualar en un moment psicològic, al llindar de l’últim descans, per mediació de Jorge Vea. El 3-2 d’Ander Arraras al minut 50 va complicar molt les coses fins que Oriol Rubio, a menys de quatre minuts per al descans, va aprofitar un disc habilitat per Granell per forçar els penals. Ja en la tanda definitiva, va decidir un gol d’Oriol Boronat, després dels encerts inicials del mateix Boronat i d’Oriol Rubio i l’error de Nacho Granell. Els bascos van fallar el tercer i el quart penal.