28.04.16

La selecció catalana disputa l’Elbrus Race d’esquí de muntanya

Del 3 al 7 de maig a Rússia

La selecció catalana d’esquí de muntanya competirà del 3 al 7 de maig en tres de les curses incloses a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia. L’escenari de la competició, l’Elbrús (5.642 metres), situat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, és el cim més alt del continent europeu.

La Red Fox Elbrus Race és una de les curses d’esquí de muntanya i skyrunning més exigents del món. La prova inclou tres modalitats competitives: Quilòmetre vertical (2.450-3.450 m), SkyMarathon – Mt Elbrus (2.350-5.642 m) i Elbrus Open Ski-mountaineering. Els esportistes de la selecció participaran a les tres competicions. El seleccionador català, Joan Cardona comenta que “anem a l’Elbrús a guanyar totes les curses, a fer les millors marques”.

A més, l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya intentarà batre l’actual rècord d’ascensió a l’Elbrús en esquís des de la base de la muntanya. La setmana prèvia a la competició els esquiadors realitzaran diverses ascensions a pics per sobre dels 3.000 metres per aclimatar-se a l’alçada i condicions de la zona.

La selecció va viatjar a Rússia dimarts passat amb un equip format pels esportistes Oriol Cardona, Xavier Sadurní, Alfons Gastón, Marc Solà i Marta Riba, acompanyats del seleccionador català Joan Cardona i dels tècnics Oriol Montero, Gerard Garreta i Antoni Massagué.

 

Informació i imatge: FEEC