29.03.16

Catalunya ocupa el 9è lloc al Mundial sub-19 de korfbal

Balanç de 3 victòries i 4 derrotes

La participació de la selecció catalana al Mundial sub-19 de korfbal ha acabat amb la novena posició pel nostre combinat. Els catalans van començar el torneig divendres amb tres ensopegades contra Holanda, la selecció holandesa RTC North i Portugal, que van fer impossible la classificació entre les vuit primeres posicions al torneig.

Després de la derrota amb Portugal, Catalunya va perdre dissabte 11-12 contra la Xina. Pel seleccionador català Luis Rosa va ser un partit “molt complicat, amb molts nervis. No sabíem com trencar-los i ens va costar moltíssim”. Dissabte va arribar la primera victòria catalana al campionat, en desfer-se sense problemes de Polònia (9-4).

Ja en l’últim dia de competició, la selecció catalana va vèncer Hongria per 12-13.Tot i que Catalunya anava guanyant 4-7 al descans, la selecció hongaresa va estar més intensa a la segona part i va acabar forçant el gol d’or en l’últim minut, un gol d’or que va guanyar Catalunya gràcies a un llançament anotat per Pol Sánchez. Finalment, els catalans es van trobar amb un partit més plàcid davant Rússia (10-17), en el que es decidia la 9a posició.

L’entrenador assegura que “no era el pitjor rival del torneig, però ha estat el partit més seriós que hem fet. Encara que sigui l’últim, hem trobat bones combinacions, hem estat més encertats, amb un joc molt dinàmic i hem guanyat sense problemes”. Per això, conclou que “una novena posició és un resultat baix. Hauríem hagut de quedar més amunt pel nivell de l’equip, tot i que hem complert els objectius i cal seguir treballant”.

Aquests són els resultats dels partits de Catalunya en aquest Mundial sub-19:

Divendres:
Catalunya 1 – Holanda 28
Catalunya 7 – RTC North 19
Portugal 14 – Catalunya 7

Dissabte:
Catalunya 11 – Xina 12
Catalunya 9 – Polònia 4

Diumenge:
Hongria 12 – Catalunya 13
Rússia 10 – Catalunya 17

 

 

Informació: FCK
Fotografia: Hidde van Randen