11.07.15

L’esport català necessita la independència per tenir un model esportiu millor

El Congrés de l’Esport Català, que ha acabat avui, reclama eines d’Estat

Aquest matí s’ha dut a terme la cloenda del II Congrés de l’Esport Català. L’acte ha comptat amb les intervencions del president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, i el director de l’INEFC, Agustí Boixeda.

Entre les diverses comissions de treball s’han elaborat les conclusions del congrés, en les quals es remarca que per tenir un model esportiu potent i per projectar el país al món, Catalunya necessita tenir eines d’Estat, ser independent. Molts dels objectius que s’han marcat, com la participació normalitzada de les seleccions catalanes o una legislació que permeti tenir un sector esportiu més sostenible, no podran ser una realitat amb la situació actual, només si Catalunya té un Estat propi. D’aquesta manera, amb l’autogestió dels recursos, els clubs, les federacions i els esportistes podran millorar les seves condicions i augmentar el rendiment esportiu.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes valorem molt positivament que una de les principals idees del Congrés de l’Esport Català sigui aquesta. Entenem que aquest congrés ha estat un punt de trobada de tots els agents esportius i per això celebrem que en un espai on tothom hi ha pogut dir la seva, s’hagi arribat a la conclusió que Catalunya necessita tenir eines d’Estat.

Aprofitem l’ocasió per recordar que ara fa un any vam presentar un estudi anomenat Impacte econòmic de la independència en l’esport, encarregat per la Plataforma, en el qual s’exposava el benefici econòmic que suposaria pel sector esportiu tenir un estat independent, al voltant dels 180 milions d’euros anuals. Considerem que el Congrés de l’Esport Català ha servit per refermar aquest estudi i esperem que el món de l’esport en prengui bona nota de cara als reptes més immediats, com les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.