26.06.14

Oriol Ripol: “Espero que arribem a tenir un passaport català”

L’únic català campió de la Premiership anglesa de rugbi dóna suport a L’Esport per la Independència

Retirat des de fa un parell de temporades, Oriol Ripol ha estat un dels millors jugadors de rugbi catalans de la història. Fins a dia d’avui, és l’únic que ha guanyat la Premiership anglesa. Va aconseguir-ho el 2006 amb els Sale Sharks, anotant un assaig en la final contra els Leicester Tigers, i ho va celebrar fent volar una bandera catalana. Després d’onze temporades a Anglaterra, ara viu a Suècia, el país de la seva dona. I a tot arreu on va, sempre explica quins són els seus orígens i el seu sentiment nacional.

L’entrevista amb Oriol Ripol forma part de la sèrie d’adhesions que s’aniran fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.