29.08.13

Catalunya participa al Mundial de bowling

La Selecció Catalana femenina ha estat 26a per equips

El Campionat del Món de bowling ‘tenpin’ (modalitat amb 10 bitlles) ha tornat a comptar amb la participació de Catalunya. Des del reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, el 2007, la Selecció Catalana participa freqüentment a les competicions oficials. Enguany, el Mundial s’ha celebrat del 18 a 28 d’agost a Henderson (a l’estat de Nevada, EUA) i la Selecció femenina hi ha participat gràcies a la 14a posició aconseguida al Campionat d’Europa que es va celebrar a Tilburg (Holanda) el juny de 2012.

La Selecció Catalana ha estat formada per Sandra Torrents, Cristina Sanz, Lia Mojarro, Rosa Mas, Noelia Rastrero i Roser Romero. El resultat més destacat ha estat en la modalitat per equips, on Catalunya ha aconseguit una meritòria 26a posició amb un resultat total de 5.513 pals. En aquesta categoria, Estats Units ha estat la campiona amb 6.439 pals i l’han acompanyada al podi Malàisia i Corea del Sud.

En altres categories, Catalunya ha aconseguit una 36a posició per trios, gràcies al combinat format per Lía Mojarro, Cristina Sanz i Rosa Mas. En la modalitat de parelles, la millor de les catalanes ha estat la formada per Sandra Torrents i Rosa Mas. De fet, Mas també ha estat la millor catalana en categoria individual, on ha estat 117a.

72 equips (36 femenins i 36 masculins) han participat al Campionat del Món: 9 de la zona americana, 15 de la zona europea i 12 de la zona asiàtica. En total, la participació ha estat de 428 esportistes, 216 homes i 212 dones. Podeu trobar-ne més informació i tots els resultats complets al lloc web oficial del campionat.