16.07.13

Campions d’Europa de biketrial!

Els catalans Dani Comas i Gemma Abant guanyen el títol continental

Els pilots de la Selecció Catalana han tornat a demostrar l’alt nivell del biketrial del nostre país al Campionat d’Europa que s’ha disputat a Vall-de-roures. Dani Comas, a la categoria Elite, i Gemma Abant, a la femenina, han aconseguit els títols més importants del continent, superant amb autoritat tots els rivals. A part d’aquests dos títols, Catalunya ha aconseguit tres podis més. Cal destacar que els pilots catalans han lluït el lema “Catalonia, Europe’s Next State” a la samarreta, juntament amb el logotip de les Seleccions Catalanes.

A la categoria Elite, Comas ha estat clarament el millor i ja des de la primera ronda ha obert grans diferències amb els perseguidors. Finalment, ha sumat 13 punts de penalització, per 25 del txec Vaclav Kolar i 28 de l’espanyol Raúl Gutiérrez. En aquesta mateixa categoria, Rafa Tibau ha estat 5è, Ferran Granollers 8è, Armand Mollà 11è, Ferran Escudero 13è, Àngel Batlle 14è i Nacho Heredia 15è.

A la categoria femenina, la victòria de Gemma Abant ha anat acompanyada de la segona posició de la seva germana Mireia. Les ha acompanyat al podi la sueca Nadine Kamark, i s’han quedat a un sol pas de les medalles dues altres pilots de la Selecció Catalana: Lua Vizcaíno, 4a, i Carla Caballé, 5a.

Els altres podis catalans van ser per Martí Esquerda, segon a la categoria poussin, i per Alan Rovira, que també va guanyar la medalla de plata dels benjamins.

El calendari de biketrial no s’atura i aquest cap de setmana comença el Campionat del Món a Igualada, el 19 i 20 de juliol, amb els millors pilots de tot el món.

Podeu veure els resultats del Campionat d’Europa i les fotografies al lloc web d’EuroBiketrial.

Fotografia: EuroBiketrial