15.10.12

Primera victòria catalana al Mundial sub-23

Catalunya s’ha desfet de Portugal en un partit molt intens (19-20)

La Selecció Catalana ha aconseguit la primera victòria del Campionat del Món sub-23 de korfbal que s’està disputant a Barcelona. Els jugadors que entrena Rosendo García han guanyat Portugal per 19-20 en un partit on han anat a remolc durant molts minuts. José Álvarez amb 8 punts i Ivan Alberich amb 5 han estat els líders ofensius del combinat català, que d’aquesta manera ha deixat enrere la derrota contra Bèlgica en el debut al campionat.

En una primera part molt igualada, les defenses s’han imposat als atacs i les alternances al marcador han estat constants. L’equip portuguès ha estat més encertat i ha aconseguit arribar al descans amb un avantatge de 2 punts, 7-5. A la represa aquesta diferència s’ha incrementat, i els portuguesos han aconseguit un màxim avantatge de 4 gols (9-5 i 12-8).

Ha estat en aquest moment quan els jugadors catalans han començat a treballar de valent per anar eixugant aquesta diferència de mica en mica, i a falta d’un quart d’hora per acabar el partit Catalunya s’ha situat per davant al marcador, 13-14, gràcies a Alberich, Álvarez i als llançaments de Berta Alomà i Míriam González. En uns minuts molt intensos, tots dos equips han protestat la permissivitat arbitral, i Portugal ha tornat a avançar-se al marcador (17-16 i 19-18). Al final, un llançament de mitja distància d’Ivan Alberich i un penal transformat per José Álvarez han situat al marcador el 19-20 definitiu que dóna a Catalunya la primera victòria en la competició en què exerceix d’amfitriona.

La Selecció Catalana ha de guanyar aquest vespre la Xina (20h) si vol mantenir les opcions de passar a la semifinal. Els jugadors xinesos van perdre el primer partit contra Taipei per 36-14 i es van desfer de Sud-Àfrica per 14-25. Com sempre, podreu seguir-lo en directe.

Fotografia: REMIMAGES.COM