18.05.12

Arrenca la Copa de les Nacions de bàsquet femení

Hi participen Catalunya, Galícia i el País Basc

Aquest vespre comença la Copa de les Nacions a la localitat gallega de Noia. La competició, en format triangular, s’iniciarà a les vuit del vespre amb el partit entre Galícia i el País Basc. Catalunya jugarà els seus partits demà dissabte, a les set de la tarda davant les basques, i diumenge, al migdia davant les gallegues.

Les jugadores catalanes que participaran en aquesta competició seran Laura AntojaCristina GarciaCindy Lima,Lucila PascuaLaia PalauMarta XargayNúria MartínezJael FreixanetGeorgina BahíAnna Cruz, dirigides des de la banqueta per la seleccionadora Sílvia Font i l’ajudant Sara González.

Catalunya s’ha proclamat campiona d’aquesta Copa de les Nacions en tres de les quatre edicions disputades, la darrera ara fa un any davant les amfitriones d’Euskadi per 48-55. El conjunt català es va desfer de Galícia a les semifinals per 78-58.

Com a curiositats d’aquesta competició, cal destacar les retirades oficials de les jugadores Sandra Gallego, a la primera edició, i Marina Ferragut, a la quarta, jugant el seu darrer partit oficial defensant la samarreta de Catalunya.

Durant aquestes quatre edicions, la seleccionadora catalana ha estat Sílvia Font. Pel que fa a les jugadores, la nova capitana del combinat català, Laura Antoja, juntament amb Jael Freixanet, les han disputat totes i enguany serà la seva cinquena participació, seguides de Marina Ferragut, Rosa Pérez, Laura Camps i Georgina Bahí, que han participat al torneig en tres ocasions.