27.10.11

Catalunya debuta amb victòria al mundial de korfbal

21 a 16 contra la República Txeca

Les expectatives amb que viatjava Catalunya al mundial de la Xina eren molt grans. La bona preparació efectuada i els resultats del 4 nacions feien preveure que la selecció catalana podia optar a grans coses en aquest mundial.

El primer pas era vèncer a la potent selecció de la República Txeca, quarta en el rànquing mundial, per poder optar al primer lloc del grup i a passar a la segona fase. I així ha estat, Catalunya ha derrotat la selecció txeca per 21 a 16. En contra del que pugui semblar pel resultat final el partit ha estat molt igualat com ho demostra que al minut 54 la diferència a favor de Catalunya era només d’un punt (17 a 16). Un grandíssim final català ha permès marcar distàncies i assegurar la victòria final.

El partit ha començat molt igualat amb alternances constants. Al minut 12 el resultat era de 5 a 5. Una estirada dels txecs amb tres punts consecutius han posat la por a Catalunya que ha hagut de demanar un temps mort. Aquest ha permès que Catalunya reaccionés i arribés al descans en empat a 9. La segona part ha començat igual d’igualada i en el minut 51 hi havia empat a 15 en el marcador. Dos temps morts dels txecs han servit perquè enlloc de reaccionar ells Catalunya hagi fet un pas endavant i amb un parcial de 6 a 1 s’ha endut la victòria per 21 a 16.

Cal destacar els 5 punts aconseguits per Marc Castillo i Sergi Gabriel Giralt i els 4 de Vanessa Viana màxims anotadors de la selecció catalana i del partit juntament amb els 5 punts del jugador txec Tomas Sladek.  

El següent partit de la nostra selecció serà demà divendres a les 8 del matí hora catalana contra Gal·les, en teoria la selecció més fluixa del grup. Una segona victòria catalana asseguraria el pas a la segona ronda amb moltes possibilitats d’assolir la primera posició que evitaria un encreuament amb la imbatible Holanda.

Podeu veure les estadístiques complertes del partit a http://www.worldkorfball.org/games/1114.html

República Txeca: Eliska Jonakova, Jakub Blaha (3), Klara Zabojova (1), Lenka Nasadilova (3), Martina Jindrova, Petr Malacka, Tomas Sladek (5), Vlastimil Krejci (4) -set inicial- Matej Kubicek, Roman Seifert, Jiri Podzemsky, Martina Bouman, Marie Coufalova i Tereza Padoukova.

Catalunya: Berta Aloma (1), Jose Manuel Álvarez (2), Marc Castillo (5), Marta Flores (1), Raquel Varela, Sergi Gabriel (5), Vanessa Viana (4), Xavi Blàzquez (3) -set inicial- Montse Cortés, Irene Figueroa,  Miriam González, Laia Rosa, Oscar Hernández, Ivan Alberich, Albert Camprubí i Javier Navarro.

  Resultats (hora xinesa):

  11:30Russiavs.Hong Kong[ 33 – 17 ]
  13:00Germanyvs.India[ 25 – 19 ]
  13:20Belgiumvs.South Africa[ 46 – 10 ]
  14:50Netherlandsvs.Portugal[ 34 – 13 ]
  15:10Englandvs.Poland[ 23 – 14 ]