14.11.09

El Consejo Superior de Deportes boicoteja el Catalunya-Espanya

”Una nova injerència política del govern espanyol”, afirma Sergi Blàzquez

El Consejo Superior de Deportes (CSD) amb les seves pressions a l’Asociación Española de Soccervolley han aconseguit evitar la seva presència al Open Internacional de Futvolei del Vendrell que es disputa entre avui i demà a Coma-Ruga.

A les 11:20 hi havia el partit femení entre Catalunya i Espanya però les jugadores espanyoles no s’han presentat. Catalunya, formada per Sussana Baeza i Xènia Cantoni, s’han imposat per W.O (no presentat).

A les 12:00, en el duel masculí, Espanya tampoc ha assistit a l’enfrontament i novament Catalunya, formada per Francesc Riba i Manel Muñoz, s’han emportat la victòria per W.O. Catalunya en el següent partit ha perdut 2 sets a 0 (15-10 i 15-8) contra França; tot i així demà jugarà una de les semifinals.

veure carta del CSD

Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions, ha denunciat l’actitud del Consejo Superior de Deportes ”novament una injerència política més del govern espanyol per tractar d’evitar un enfrontament internacional de la selecció catalana. Denunciem les greus amanaces i coaccions del Consejo Superior de Deportes en aquest cas envers els esportistes espanyols. La Plataforma Proseleccions es pregunta qui barreja política i esport? qui utilitza els mitjans polítics per evitar la promoció de l’esport català? la resposta sens dubte la tenen els dirigents esportius espanyols’‘.

Quadre masculí avui:

Portugal-Brasil (victòria Brasil 2 a 0/ 8-15 i 5-15)
Catalunya-Espanya (victòria Catalunya per no presència d’Espanya)
Alemanya-Portugal (victòria Alemanya 2 a 0/15-3 i 15-8)
Espanya-França
(victòria de França per no presència d’Espanya)
Brasil-Alemanya
(victòria Brasil 2 a 0/15-8 i 15-5)
Catalunya-França
(victòria França 2 a 0/ 10-15 i 8-15)  

Noms parella masculina catalana: Francesc Riba i Manel Muñoz  

Quadre femení avui:

Brasil A-Brasil C (victòria Brasil C per 2 a 1/ 12-15, 15-6 i 9-15)
Catalunya-Espanya
(victòria de Catalunya per no presència d’Espanya)
França-Brasil A
(victòria Brasil A per 2 a 0/ 3-15 i 9-15)
Brasil B-Espanya
(victòria Brasil B per no presència d’Espanya)
Brasil C-França
(victòria Brasil C per 2 a 0/15-0 i 15-4)
Catalunya-Brasil B
(victòria Brasil B per 2 a 0/7-15 i 6-15)  

Noms parella femenina catalana: Sussana Baeza i Xènia Cantoni  

Partits diumenge:

Quedra masculí diumenge:

10:00-1a semifinal-França-Alemanya
10:40-2a semifinal Catalunya-Brasil
13:00 FINAL

Quadre femení diumenge:

10:00-1a semifinal-Brasil B-Brasil A
10:40-2a semifinal Catalunya-Brasil C
12:00 FINAL

L’Associació Catalana de Futvolei, organitzadora del torneig, nega categòricament les informacions del Consejo Superior de Deportes que argumenta que la parella espanyola no ha vingut al prohibir-los jugar amb pantalons llargs. L’Associació Catalana de Futvolei, confirmat per totes les seleccions presents al Vendrell, permet portar a tots els participants les equipacions que habitualment utilitzen en altres campionats. L’organització encara espera una comunicació oficial per part de l’Associación Espanyola de Soccervolley sobre la seva absència a última hora del torneig i lamenta les pressions que ha dut a terme el Consejo Superior de Deportes, que fan mal a aquest esport i als molts aficionats que s’havien aplegat avui a veure-ho a Coma-Ruga.