04.09.09

La directiva de l’ACRL presenta el projecte a la seu de la RLEF

Catalunya lluita per aconseguir el rang d’associated member dins la federació europea de rugby lliga

La directiva de l’Associació Catalana  de Rugby Lliga, encapçalada pel seu president Sergi Blázquez i el coordinador general Francesc Serra, van viatjar el passat 28 d’agost a Londres per presentar el projecte final per esdevenir associated members de la RLEF. La reunió va estar presidida pel màxim dirigent de l’entitat, Richard Lewis, i d’altres personalitats relacionades com Gary Tusker, Kevin Rud i Christopher Joufret.

Actualment, Catalunya és official observer i ascendir a membre associat afavoriria, entre d’altres coses, poder participar al Campionat del Món de Londres 2013. El projecte va ser rebut amb bons ulls per la federació, havent complert al llarg de la passada temporada, els requisits indispensables com és la creació d’una lliga pròpia, aconseguir el recolzament polític i un pla solvent a nivell financer.

Tot i això, la decisió final de la RLEF encara resta pendent i s’espera una resposta que podria arribar, com a tard, la propera reunió prevista pel mes de març a Perpinyà.

Aprofitant la visita, la selecció catalana també va assistir a la final de la copa anglesa (la SuperLeague) disputada a Wembley entre els Warrington Wolves i els Huddersfield Giants que va acabar 25-16. D’altra banda, també es va acordar oferir un curs d’àrbitres el proper mes d’abril i es van establir les primeres línies per disputar un amistós contra Holanda o Noruega.

Blázquez afirma: “La RLEF ens ha rebut amb bons ulls i tenim esperances de que ens donin l’aprovat” i continua “El partit de la SuperLeague a Barcelona del passat 20 de juny va ser la culminació de la feina ben feta i la innovació per haver estat els pioners en desplaçar aquesta competició més enllà d’Anglaterra”. Propostes com aquestes de ben segur no passen per alt a la RLEF.