05.12.07

52 presidents de Federacions al President Companys 2007

Ricart, envoltat dels seus homòlegs

El Premi President Companys 2007 va ser especial aquest any. A banda de la foto del guanyador, Joan Ricart, amb el premi i la dels 12 distingits amb la insígnia d’or, va cloure l’acte, una última fotografia de família amb 52 presidents de federacions o respectius representants juntament amb l’ H.Sr.Josep-Lluís Carod-Rovida, la Secretària General de l’Esport, Sra.Anna Pruna i el President de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Sr.Xavier Vinyals. Una instantània que exemplifica la unió i la voluntat de totes elles envers un mateix objectiu: el reconeixement internacional.
Ricart, ahir mirat per molts d’ells com un exemple a seguir, va fer un discurs original. En una mena de decàleg simulant una partida de Bowling va llençar 9 missatges. En un dels primers llançaments va agrair la distinció ”a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i al seu president, Xavier Vinyals” i va explicar que la seva lluita ”permetrà millorar la promoció de la nostra federació i si ha ajudat a l’esport català (entès com a política) doncs millor”.

El president de la Plataforma Xavier Vinyals va destacar la gran feina de Ricart tot assegurant que ”és un exemple a seguir i marca el camí per la resta”. En aquesta mateixa línia s’hi va sumar l’ H.Sr.Josep-Lluís Carod-Rovira: ”amb discreció i constància, has fet història” -li va dir a Ricart- i tot seguint va continuar ”Un tal Patiño (José Patiño, intendent de la junta de govern del Principat del 1714 al 1716) va ser l’impulsor del Decret de Nova Planta. Doncs aquest senyor deia que se note el efecto sin que se advierta el cuidado. És el que heu fet i quan a Madrid han advertit el cuidado ja havien fet salat”.