11.06.07

Més de 35.000 persones fan del Dia de les Seleccions una gran festa!

Més de 35.000 persones han assistit al II Dia de les Seleccions Catalanes que es va iniciar divendres i ha finalitzat diumenge a Reus. Durant aquests 3 dies ,doncs, s’ha aconseguit un èxit d’afluència de públic respecte la passada edició a Vic ( 26.000 persones). Hi ha hagut un increment de més de 10.000 persones que satisfan plenament les expectatives creades per la Plataforma Proseleccions.

La jornada esportiva, després dels concerts de Gossos i l’Elèctrica Dharma divendres nit, va començar dissabte. Euskadi, en una de les activitats estrella del programa d’actes, es va imposar 5 a 1 a Catalunya en el partit de veterans de futbol que es va jugar al Municipal de Reus amb la presència de 600 persones. Pere Gratacós, seleccionador absolut de futbol masculí, va formar part del combinat català mentre que pel basc Julen Guerrero, exjugador de l’Athlètic de Bilbao, va demostrar seguir en forma fent el 5è gol del seu equip.

L’enfrontament Catalunya-Euskadi de tennis de taula, en canvi, si que va tenir un clar color català. Victòria contundent per 3 sets a 0. Abans de començar aquest partit el vice-president de la Generalitat, l’Honorable Sr.Josep-Lluís Carod-Rovira i la Secretària General de l’Esport la Sra. Anna Pruna van fer el servei inicial.

Abans de dinar, encara dissabte, es va disputar al Tennis Monterols un partit de famosos de dobles mixtos. Els periodistes de TV3 Xantal Llavina i Rafel Bagot es van imposar per 6 a 4 a la parella formada per Xavier Bosch (periodista RAC1) i Mireia Canalda (model).

A la tarda, Catalunya va demostrar el seu enorme potencial en hoquei patins i es va emportar també el torneig internacional masculí al vèncer 4 a 0 a Colòmbia i 3 a 1 al Brasil (amb dos gols de Joan Freixes i un de Jordi Bertrés). En l’altre enfrontament Colòmbia va perdre 0 a 5 contra el Brasil.

En hoquei femení el Voltregà, amb una gran actuació de Carla Giudicci, es va imposar 2 a 3 a la selecció catalana.

Un dels resultats més importants però es va aconseguir en Corfbol. Catalunya es va imposar 15 a 14 a Bèlgica, subcampiona del món.

Paral·lelament, al Pavelló Poliesportiu Municipal de Cambrils, i també dins del Dia de les Seleccions, es van disputar les Jornades Finals de Copa d’Handbol, amb fins a 9 finals.

El Mataró i el Palautordera es van endur la Copa Catalunya masculina i femenina, respectivament. En cadets, victòria pel Barça en nois i per l’Amposta en noies. Per la seva banda, les noies del Castelledefels es van adjudicar la Copa Catalunya de juvenils. En categoría sènior, victòries respectives el Sabadell en homes i de l’Amposta en dones. Finalment, a la Lliga Catalana Màsters, el títol va ser pel Sant Quirze, i el Sant Esteve de Palautordera es va adjudicar la Copa Federació 1ª Catalana Sènior Masculina.

La jornada de diumenge, després dels concerts a la nit de la Troba Kun-Fú i Obrint Pas, es va tancar nòvament amb un gran resultat. La selecció catalana de futbol sala, que avui s’enfronta a Espanya a la Copa del món (AMF) que es diputa a Rússia, es va imposar a Itàlia per 3 a 1 al Pavelló Olímpic de Reus davant la presència de 350 persones. La primera part va ser molt igualada però Catalunya va aconseguir marxar al descans amb un 1 a 0 gràcies a un gol a l’últim minut d’Òscar Hermano. La segona meitat va ser clarament favorable a Catalunya que va ampliar l’avantatge amb dos gols: de Llorenç Tarrés i Joan Collboni de penal. Itàlia, mitjançant Domenico Mingione, va retallar distàncies fins al 3 a 1. Un final de festa perfecte, per un cap de setmana que ha servit per demostrar que els ciutadans volen seleccions catalanes!

Després de Vic, i ara Reus, una nova ciutat catalana organitzarà l’any 2008 la III edició del Dia de les Seleccions Catalanes! Junts l’acabarem portant!

Veure les fotografies