06.09.06

Gibraltar, una selecció reconeguda més, a l’espera que Catalunya pugui fer el mateix aviat.

Lennart Johanson, president UEFA ‘’Gibraltar serà membre de ple dret de la UEFA’’. El TAS, màxim tribunal esportiu europeu, ha admès a Gibraltar, colònia britànica situada al sud de la península, com a nou membre de la UEFA. D’aquesta manera podrà participar en competicions futbolístiques continentals, com l’Eurocopa i futurs Mundials. Tot i la ferma oposició que ha mantingut fins ara la Federació Espanyola de Futbol i, encara més, el Consejo Superior de Deportes, la lluita de la colònia britànica ha donat els seus fruits.
Així doncs la UEFA es veurà obligada a admetre-la com a membre provisional del seu organisme en la pròxima reunió del Comité Executiu que tindrà lloc els dies 4 i 5 d’octubre. Més tard, els dies 25 i 26 de gener del 2007, a Dusseldorf se li haurà d’atorgar l’estatus de membre de ple dret. Lluny queda el moment en què el govern del Partit Popular de José Maria Aznar va amenaçar amb la retirada dels clubs espanyols i de les seleccions de qualsevol esport on hi participés Gibraltar. Ens referim a l’any 2002, quan la colònia britànica va estar a punt d’aconseguir el seu objectiu abans de ser refusada per la UEFA. L’any 2003 va recórrer la decisió al TAS i la resolució del tribunal europeu obliga, ara, a la UEFA a fer marxa enrere i a admetre-la. Veiem doncs que amb el treball i l’esforç de tots, amb exemples, com el de Gibraltar, queda clar que tenir Seleccions Esportives Catalanes és més proper del què ens pensem.