West Ham 0-6 Arsenal: Declan Rice completa un autèntic Hammering

Informe del partitValoracions dels jugadorsReacció d’ArtetaVídeo

Després de dues derrotes aquesta temporada contra el West Ham, ahir va arribar el moment que l’Arsenal es remei, i ho vam fer amb algun estil. Va ser força interessant que abans del partit hi hagués una sensació d’ansietat després de l’anunci de l’equip. No tant sobre la selecció en si, però el banc semblava lleuger. Emile Smith Rowe es va girar un turmell a l’entrenament, per la qual cosa no estava disponible, mentre que Takehiro Tomiyasu no es va arriscar després de tornar de la Copa d’Àsia amb una mica de cap.

Quan els vau afegir als absents a llarg termini, va significar que hi havia una veritable responsabilitat sobre els jugadors escollits des del principi perquè no semblava que hi hagués massa a la banqueta per canviar la dinàmica d’un joc si calia. Aquestes preocupacions van tenir una vida relativament curta, és just dir-ho.

Tot i que vam trigar una mica més de mitja hora a trobar un camí, bàsicament havia estat un trànsit unidireccional durant tot el partit. Vam tenir el control des de l’inici, canviant notablement la nostra rutina d’inici mantenint la possessió en lloc d’anar molt a través de David Raya, i aquest control va continuar. Durant un temps et vas preguntar si seria un d’aquells partits, una mica com el dels Emirates, on el seu treball defensiu ens frustraria, però semblava diferent. Hi va haver una sensació d’inevitabilitat sobre l’Arsenal ahir.

Leandro Trossard havia forçat Areola a fer una bona aturada, i va haver-hi un parell de moments per a Saka, abans que Declan Rice fes un córner i William Saliba marxés de cap al minut 32. Semblava fàcil, potser ho era, però aquell gol va obrir les comportes. Saka hauria d’haver marcat dues vegades després d’haver marcat: ha rematat de cap un excel·lent centre de Jakub Kiwior desviat, i després ha marcat més enllà del pal després de ser introduït per Martin Odegaard.

El segon gol ha arribat des del punt de partida després d’una bona pilota per sobre de la part alta que enviés Saka, ha rodejat el porter que l’ha tirat cap avall sense cap intent de pilota, i l’àrbitre ha assenyalat el marcador. Després d’haver perdut un aquí la temporada passada, Saka va augmentar per agafar-lo i la seva rematada va ser contundent. L’Arsenal 2-0 i el West Ham estaven per tot arreu.

Era el 3-0 després que un bon moviment permetés a Gabriel dirigir de cap a casa una falta de Rice, i abans del descans, Trossard va fer el 4-0, aprofitant una passada d’Odegaard per entrar i estavellar la pilota a la cantonada superior. Aleshores, alguns dels aficionats locals van decidir que n’havien tingut prou i van començar a transmetre per a les sortides. Podeu entendre per què, però és curiós que l’Arsenal amb 4-0 a la mitja part amb el partit guanyat, òbviament, també va provocar records d’aquell partit de Newcastle fa tants anys. El trauma del futbol és profund.

Es va parlar molt de que el West Ham era dolent, i mira, qualsevol equip que perca 4-0 a casa al descans no ha jugat bé, però crec que l’Arsenal mereix més crèdit per fer-los semblar tan pobres com ho van fer. L’última tercera eficiència que va ser un tema de conversa durant unes setmanes, sobretot al voltant de la derrota per 2-0 a casa dels Hammers, va marcar la diferència ahir. L’Arsenal necessita un davanter? Potser sí. Aquest equip de l’Arsenal pot marcar gols. Sí, sí que es pot. Et sorprèn saber que hem marcat més gols després de 24 partits aquesta temporada que l’anterior? Probablement no després d’una victòria per 6-0 que fa que la balança es deixi una mica, però ara tenim 53 a 51 darrera vegada.

La segona part va ser més del mateix. Va ser tan fàcil que Gabriel va jugar amb una bota durant un temps. El West Ham no només va ser derrotat, sinó que era un equip en descomposició, una mena de jugar per orgull, però ni tan sols això es va molestar en fer-ho. El gol de Saka a la primera part va ser el seu 50 per al club, va fer el 5-0 a la segona part amb un bon tall per dins i final. Ara són 13 gols i 13 assistències en totes les competicions per a ell, i no crec que estic sense ser raonable quan dic que no crec que l’haguem vist en el seu millor moment aquesta temporada. Tant de bo ho guardi per al rodatge.

El gol del partit, però, va arribar al minut 65, quan una passada de Ben White va desviar Trossard i Odegaard, i qui més que Declan Rice va estar allà per fer un xut brillant a casa i posar el 6-0? No ho va celebrar, però devia estar encantat després de perdre dues vegades contra el West Ham aquesta temporada. Els pocs aficionats locals que quedaven en aquell moment havien renunciat a l’esbroncada de la pantomima, i el seu gol va donar una bona brillantor al marcador.

Va donar l’oportunitat a l’entrenador de fer alguns canvis, el més interessant dels quals va ser Ethan Nwaneri que va entrar a faltar uns 15 minuts per al final. Arteta va dir després:

Hi ha alguna cosa que has de fer al teu equip, i és la confiança dels companys. I vaig tenir dues coses: una, els jugadors de la banqueta xiuxiuejant per portar Ethan, que és una cosa fantàstica de sentir, i l’altra, els teus companys volen donar-te la pilota tot el temps. Si ho fan, és perquè realment confien en tu i només has de veure quantes vegades s’ha implicat en això. Així que va ser un gran senyal.

No es pot llegir massa en un breu cameo d’un jove de 16 anys, però de seguida es va veure amb quina facilitat feia clic amb els que l’envolten. Tampoc ha estat perifèric, ha tingut tants tocs com Reiss Nelson, que ha arribat 10 minuts abans, s’ha implicat en bons moments i ha donat una oportunitat a Mohamed Elneny. Un altre petit pas en el seu desenvolupament, i sense voler enganyar-me res, em recorda una mica a Jack Wilshere pel que fa al seu moviment/construcció, i la forma en què tira la pilota a l’últim segon abans de saltar-se per rebre-la en un altre lloc. .

El gerent, com us podeu imaginar, es va mostrar satisfet en general i va dir de l’actuació:

No m’estranya la manera com entrenen cada dia. És cert que ens falten grans jugadors, i grans titulars, però al final els jugadors necessiten possibilitats i oportunitats per jutjar-los. I sens dubte, avui els podem jutjar i dir com de bons són.

Després dels partits del cap de setmana, era molt important guanyar, i ho vam fer amb un cert estil. Sense oblidar que aquesta cursa pel títol podria reduir-se potencialment a la diferència de gols, o almenys això podria ser una consideració, així que ser tan despietat com vam ser ahir per marcar sis va ser molt agradable. Aquella parella addicional a la segona part va ser genial de veure, i potser fins i tot podríem haver tingut més. Tanmateix, no vull ser massa cobdiciós.

En definitiva, un molt bon dia, i potser el tipus de victòria que també envia una petita declaració: que un Arsenal sense set jugadors del primer equip és capaç d’aquest tipus de destrucció. Tant de bo n’hi hagi més per venir.

Bé, deixem-ho allà. Estem gravant un Arsecast Extra per a tu aquest matí, així que estigues atent a la crida de preguntes a Twitter @gunnerblog i @arseblog a Twitter amb l’etiqueta #arsecastextra – o si sou a Arseblog Member a Patreon, deixeu la vostra pregunta a #arsecast-extra-preguntes canal al nostre servidor de Discord.

El podcast hauria de sortir al voltant del migdia. Fins llavors.