Valentino Rossi i el primer podi del WEC: “Que bonic va ser arribar a Imola davant l'afició

La carrera del pilot de Pesaro al Campionat del Món de Resistència acaba de començar i, tot i així, ja compta amb un podi. Una cursa, la d'Imola, que demostra l'entusiasme de Vale però també la gran professionalitat que està posant en la seva aventura a les quatre rodes

Alessandro Follis

Això Valentino Rossi Tots ja sabíem que era un entusiasta. Però com a nou vegades campió del món de MotoGP, amb 115 victòries i 235 podis al seu cinturó sobre dues rodes, una segona posició per a ell gairebé pot semblar com sempre. En canvi al podi d'Imola al final de les Sis Hores del WEC el diumenge 21 d'abril es va quedar molt feliç pel doblet del seu equip i per haver aconseguit aquest resultat davant del públic local. “Un gran cap de setmana aquí a Imola amb 70 mil persones, sempre un gran suport. Va ser bonic”, va declarar immediatament després de la cursa. I no va deixar de felicitar a tot l'equip, l'equip Wrt, que va marcar. un doble esplèndid amb els seus BMW M4. La demostració de quant seu nova aventura sobre quatre rodes no és només un passatemps, sinó una autèntica segona carrera abordada amb total serietat i professionalitat.

Una gran actuació

El segon lloc obtingut a Imola és el resultat d'a gran treball de Valentino, els seus companys i l'equip Wrt que va preparar el seu BMW i el cotxe germà que després va guanyar. Una estratègia arriscada, que Ferrari va adoptar a Hypercar sense èxit, però que, en canvi, va tenir èxit per als dos cotxes alemanys: mantenir-se a la pista amb pneumàtics llisos fins i tot durant la pluja d'aigua que va caure durant la quarta hora de cursa. El BMW #46, però, va estar en joc des del principi, quan el conductor Bronze (no professional) de la tripulació Ahmad Al-Harthy va agafar i va mantenir la segona posició durant les dues primeres hores de carrera, mantenint-se dins del rang del Porsche líder. Quan va ser el torn de Vale, el pesaro es va trobar lluitant amb el Ferrari 296 #55 de François Heriau, només per després haver de defensar-se del retorn del seu company Sean Gelael. Va perdre la posició de pista davant Simon Mann, company d'Heriau, però mai va fallar ni va cometre cap error en condicions difícils, amb una pluja lleugera que continuava augmentant. Al final de la seva carrera, Rossi havia fet 58 voltes i un millor temps d'1:43.237que també va resultar el més ràpid de la seva tripulació.

Lluitant pel títol

Les dues primeres curses del WEC 2024 ho han demostrat amb certesa Sens dubte, Valentino Rossi pot apuntar al títol i la victòria a les 24 Hores de Le Mans. Després de la quarta posició a Qatar i la segona a Imola, la tripulació del cotxe #46 es troba en la quarta posició de la classificació amb 36 punts acumulats, a 18 dels líders i un punt dels dos equips empatats en segona posició. Com també va suggerir Màxim Martín la vigília del primer esdeveniment de temporada, la combinació amb Ahmad Al-Harthy, Valentino Rossi i el BMW M4 és del més alt nivell i per a ells l'objectiu estacional només pot ser guanyar el títol i Le Mans.

Corre deu anys més

També a Qatar, Valentino Rossi va declarar a Gazzetta Motori que de moment no es contempla la possibilitat d'aturar les curses i que, si depengués exclusivament d'ell, continuaria durant deu anys més. És evident que això depèn sobretot de la seva competitivitat a mesura que envelleix, però el Doctor no amaga el seu desig de provar reptes encara més exigents com ara el salt a Hypercar, per intentar guanyar les 24 Hores de Le Mans a la classificació general. Un objectiu que, amb la competitivitat demostrada per BMW a Imola, podria resultar no impossible en els propers anys, atès que el pilot de Pesaro ha de conquerir primer el seient del M Hybrid V8: “No sé si seré prou ràpid per conduir un Hypercar perquè allà són tots conductors professionals. M'agradaria provar-ho Tot i això, vaig insistir molt amb BMW i aquest any em van prometre que ho podré fer”, va explicar a Qatar. Així que probablement veure'l en pista a les proves de final de temporada a Bahrain amb un BMW M Hybrid V8, tal com va fer l'any 2023 a bord de la classe Lmp2 Oreca. I si els temps són engrescadors, per què no pensar en trobar-lo a temps complet el 2025?