Un cop d'ull al balanç de la final de la Lliga de Campions del Borussia Dortmund

Sports Mole fa un cop d'ull al balanç del Borussia Dortmund a la final de la Copa d'Europa/Lliga de Campions abans de l'enfrontament de dissabte amb el Reial Madrid a l'estadi de Wembley.

Borussia Dortmund viatjar a l'estadi de Wembley per posar a prova el seu valor contra els 14 vegades guanyadors d'Europa Reial Madrid en el Champions League final dissabte a la nit.

Edin TerzicL'equip va desafiar les probabilitats per encapçalar el “Grup de la Mort” -fins primer del grup F per davant del Paris Saint-Germain, l'AC Milan i el Newcastle- abans de lluitar contra el PSV Eindhoven, l'Atlètic de Madrid i el PSG a les rondes eliminatòries, derrotant aquest últim. 2-0 global a les semifinals.

El BVB s'està preparant ara per al seu partit més important en una dècada i la seva 15a reunió amb el Reial Madrid, amb el club de la Bundesliga aspirant a convertir-se en el segon equip alemany que guanya més d'una vegada la competició de clubs més prestigiosa d'Europa.

Aquí, Talp esportiu fa un cop d'ull al balanç del Borussia Dortmund a la final de la Copa d'Europa/Lliga de Campions abans de l'enfrontament de dissabte a Londres.

Excloent el partit de dissabte, el Borussia Dortmund només ha arribat a cinc semifinals i dues finals des de l'inici de la competició de clubs més important d'Europa el 1955.

Trenta-tres anys després de passar a la seva primera semifinal de la Copa d'Europa, el Dortmund va arribar fins a la seva primera final de la Lliga de Campions la campanya 1996-97, celebrada a terra alemanya a l'Olympiastadion de Munic.

El BVB va vèncer a l'Auxerre i al Manchester United als quarts de final i a les semifinals respectivament per muntar una peça memorable amb els gegants italians Juventus, el conjunt que els va golejar per 6-1 en el global de la final de la Copa de la UEFA només quatre anys abans.

Ottmar HitzfeldEls homes de s'han venjat a la Lliga de Campions, però, com un doblet de la primera part Karl-Heinz Riedle així com un gol de substitut a la segona part Lars Ricken va ajudar el Dortmund a guanyar 3-1, convertint-se en el primer equip alemany a guanyar la competició des de la reunificació del país el 1990.

Robert Lewandowski i Marco Reus del Borussia Dortmund semblen abatuts el 25 de maig de 2013

El Dortmund no va poder conservar la seva corona europea, ja que va ser eliminat a les semifinals pel Reial Madrid l'any següent, abans de no poder classificar-se per a 12 de les 13 següents edicions de la Lliga de Campions.

Jurgen Klopp finalment va guiar el club de nou a la competició de clubs d'elit d'Europa després de guanyar títols de la Bundesliga consecutives. Un any després d'haver estat eliminat a la fase de grups, el BVB va arribar a la final de la temporada 2012-13 després d'encapçalar el seu grup per davant del Reial Madrid, l'Ajax i el Manchester City, abans de vèncer el Shakhtar Donetsk, el Màlaga i el Reial Madrid a les rondes eliminatòries.

Posar-se en el seu camí de la glòria va ser un enemic conegut en la forma del Bayern de Munic, i van ser els bavaresos els que van imposar-se a la primera final de la Lliga de Campions tota alemanya. Ilkay GundoganEl penal a la segona part va anul·lar un primer gol de Mario Mandzukicperò Arjen Robben va marcar el gol decisiu per marcar la victòria del Bayern per 2-1.

El Dortmund tornarà a Wembley 11 anys després per a la seva tercera aparició a la final de la Lliga de Campions aquest cap de setmana i té l'encàrrec de superar un equip del Reial Madrid al qual ha derrotat en només tres dels seus 14 enfrontaments anteriors.