Targa Florio, Crugnola i Ometto guanyen per tercera vegada a Sicília

Tercera etapa del Campionat d'Itàlia Absolut de Ral·lis. La tripulació s'imposa al C3 i es mou a un punt de Basso i Granai a la classificació. Terzi Campedelli i Cantó. Els rànquings

Daniele De Bonis

La tercera etapa del Campionat d'Italià Absolute Rally Sparco 2024 va honrar perfectament la llegenda de la Targa Florio, la cursa de cotxes més antiga del món. A les carreteres que van escriure les portades de l'automobilisme, transformades en l'ocasió en 9 proves especials, al final va ser Andrea Crugnola acompanyat de Pietro Elia Ometto al Citroën qui va anotar el seu nom a la llista d'honor per tercera vegada FPF C3. amb pneumàtics Pirelli.

la carrera

Els vigents campions que van aterrar a Sicília sabien que havien de córrer per guanyar, per esvair qualsevol dubte després de l'error comès a Alba. Així, després de 103 m per un recorregut que remuntava el Circuit de les Madonie, van aconseguir una segona victòria molt forta de la temporada. Una prova de força que va començar divendres per al pilot de Varese, amb 3 proves guanyades de 3, inclosa l'etapa de potència, i va continuar dissabte on amb 4 esgarrapades més va mantenir darrere d'un excel·lent Giandomenico Basso. El líder de Ciar Sparco juntament amb Lorenzo Granai, de fet, ha mantingut el ritme de Crugnola durant gairebé tota la carrera, perseguint amb el seu Toyota GR Yaris amb pneumàtics Pirelli. La lluita per la victòria es va veure potenciada per la calidesa del públic que, a través de la passió, el suport i l'hospitalitat, va fer reviure la sèrie italiana les emocions immortals de la “Cursa”. Basso, però, després d'un duel a la vora de les dècimes, va tocar lleugerament a 3 km del final de l'ES6, perdent així 4″1 i permetent efectivament que Crugnola s'allunyés per la victòria. El tercer podi consecutiu va arribar a la Targa per a Simone Campedelli. i Tania Canton, a bord d'un Skoda Fabia RS, que després d'una sortida lenta a la primera part de la cursa han pogut recuperar-se amb el peu dret, defensant el seu bon punt i marcant excel·lents temps.

promoció

Al Campionat d'Italià de Promoció de Ral·lis, però, la primera victòria de la temporada va ser de l'impressionant Giacomo Scattolon. El pilot de Pavia, emparellat amb Gabriele Zanni, de fet, va començar fort des de la fase de classificació, guanyant-la, i després va trobar cada cop més ritme en el seu nou Citroën C3 a mesura que avançava la carrera, preocupant també Campedelli. Bostjan Avbelj i Damijan Adrejka, vigents campions de Promoció, van aconseguir compensar les dues sortides infructuoses anteriors, trobant la velocitat per atacar les primeres posicions i tancant el Targa amb la 2a posició del Cirp i la 5a de la general. En aquesta tercera etapa, però, en Marco Signor semblava una mica més de dificultat, navegat per Daniele Michi amb un altre cotxe txec, que malgrat l'excel·lent resultat en la fase de potència no va trobar l'alquímia adequada per poder confirmar els dos. victòries de les rondes anteriors, situant-se tercer. El repte per al podi del Cirp era, però, molt obert perquè l'avantatge de Signor sobre el Volkswagen Polo d'Alessandro Re i Marco Vozzo era de només 5″, després de l'excel·lent quart temps general registrat pel comono a l'ES6. Van tancar les 10 primeres posicions. de la 108a Targa Florio tres tripulacions que no van poder expressar-se al màxim a les carreteres sicilianes: els portadors de Mrf Mabellini-Lenzi a Skoda, Nucita-Cipriani lluitant amb la nova evolució del Hyundai i20 i Andreucci-Briani, també eren. implicats en el desenvolupament de l'MRF amb el seu Citroen C3.

tracció a dues rodes

El campionat italià de ral·lis de dues rodes motòries va ser més incert, sobretot a la part inicial, quan Christopher Lucchesi i Enrico Bracchi van aconseguir situar-se davant de tothom. A la llarga, però, el dominador de la categoria i vigent campió Gianandrea Pisani amb Massimo Moriconi va marcar la diferència, recuperant tot el desavantatge i rebent la bandera a quadres en primera posició amb un marge de 16″8 sobre tots els seus perseguidors.